Putin predložio razmatranje nove nacionalne bezbednosne strategije

© Sputnik / Sergeй Ilьin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je na sastanku stalnih članova ruskog Saveta bezbednosti da se razgovara o novoj strategiji nacionalne bezbednosti zemlje i novim pretnjama za građane.
„Kao glavno pitanje imamo strategiju nacionalne bezbednosti Rusije. Pogledajmo šta je novo u ovoj oblasti i na koji način treba da reagujemo na pretnje koje se pojavljuju oko naše zemlje“, rekao je Putin na početku sastanka sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.
Aktuelna verzija strategije nacionalne bezbednosti Rusije odobrena je ukazom predsednika Ruske Federacije 31. decembra 2015. Trenutno je Savet bezbednosti pripremio nacrt nove verzije strategije, koja uzima u obzir trenutne izazove i pretnje ruskoj državi.
Strategija nacionalne bezbednosti Rusije je osnovni dokument strateškog planiranja koji definiše nacionalne interese i strateške nacionalne prioritete Rusije, ciljeve, zadatke i mere u oblasti unutrašnje i spoljne politike usmerene na jačanje nacionalne bezbednosti zemlje i obezbeđivanje održivog razvoja zemlje na duži rok.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala