Putin čestitao Asadu: Pobeda na izborima dokazala vaš visoki politički autoritet

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je sirijskom lideru Bašaru el Asadu pobedu na izborima rekavši da su rezultati glasanja pokazali visoki politički autoritet sirijskog predsednika, saopštila je pres služba Kremlja.
„Rezultati glasanja u punoj meri su potvrdili vaš visoki politički autoritet, kao i poverenje građana politici koju sprovodite po pitanju što brže stabilizacije situacije u Siriji i jačanja državnih institucija“, navodi se.
Putin je u poruci takođe naveo i da Rusija namerava da nastavi da pruža podršku sirijskim partnerima po pitanju borbe protiv terorizma i ekstremizma, kao i kada je reč o nastavku političkog procesa stabilizacije zemlje.
Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekavši da je glavni uspeh Asada to što je uz ogromnu pomoć Rusije uspeo da spreči katastrofalan scenario u Siriji koji bi podrazumevao predaju zemlje u ruke islamskih terorista.
Peskov se osvrnuo se na pitanje eventualnog susreta Asada i Putina rekavši da trenutno ne postoji nikakav plan da se oni sastanu.

Rusija će nastaviti da podržava Siriju

I Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izdalo saopštenje povodom pobede Asada na izborima u Siriji u kojem je navedeno da će Rusija nastaviti da podržava suverenitet i nezavisnost zemlje, kao i da pruža pomoć kada je reč o likvidaciji posledica konflikta.
Pre svega misli se na obnovu uništene socijalno-ekonomske infrastrukture, ali i na likvidaciju drugih negativnih posledica višegodišnjeg konflikta.
Podsetimo, predsednik Sirije Bašar el Asad osvojio je još jedan predsednički mandat, pošto je na izborima dobio 95,1 odsto glasova.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala