Prvi put u Srbiji predstavu izvode deca žrtve nasilja

© Foto : Sputnjiku ustupilo Udruženje DarPrvi put u Srbiji predstavu izvode deca žrtve nasilja, „Tajna“ će biti premijerno izvedena u ponedeljak 31.maja u Teatru Vuk u Beogradu.
Prvi put u Srbiji predstavu izvode deca žrtve nasilja, „Tajna“ će biti premijerno izvedena u ponedeljak 31.maja u Teatru Vuk u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Centar za žrtve nasilja „Dar“ u januaru je pokrenuo projekat rehabilitacije dece žrtava nasilja kroz časove glume, po prvi put u našoj zemlji. Rezultat rada je humanitarna predstava „Tajna“ čije će premijera biti održana u ponedeljak 31. maja u Teatru Vuk u Beogradu.
Projekat rehabilitacije je pionirski pokušaj da se deca kroz igru i glumu vrate u normalne društvene tokove, a pre svega da shvate da su vredna jednako kao sva druga.
Časove je vodila glumica Jana Mihailović, a pratila neuropsihijatar Mirjana Tomović. Deca su pripremila i predstavu kojom žele da pošalju značajnu poruku svetu. „Tajna“ će biti premijerno izvedena u ponedeljak 31.maja u 15 časova, u Teatru Vuk u Beogradu.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Udruženje DarProjekat rehabilitacije je pionirski pokušaj da se deca kroz igru i glumu vrate u normalne društvene tokove, a pre svega da shvate da su vredna jednako kao sva druga.
Projekat rehabilitacije je pionirski pokušaj da se deca kroz igru i glumu vrate u normalne društvene tokove, a pre svega da shvate da su vredna jednako kao sva druga. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Projekat rehabilitacije je pionirski pokušaj da se deca kroz igru i glumu vrate u normalne društvene tokove, a pre svega da shvate da su vredna jednako kao sva druga.
Karte je moguće rezervisati ili kupiti isključivo preko Udruženja, a novac od prodaje ide u humanitarne svrhe, deci žrtvama nasilja.
Udruženje “Dar” se prevashodno bavi borbom protiv nasilja, cilj je edukovanje, kako bi se što lakše prepoznalo nasilje bilo kojeg tipa.
Različitim tribinama i kreativnim radionicama rade na buđenju svesti o nasilju koje je svuda prisutno, ali i na ohrabrivanju žrtava. Udruženje žrtvama pruža i pravnu podršku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala