Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Vanredno stanje – Olimpijske igre potencijalno bez najboljeg iz Srbije?

© AP Photo / Elise AmendolaFernando Gonzales, Rafael Nadal i Novak Đoković, osvajači olimpijskih medalja u Pekingu 2008.
Fernando Gonzales, Rafael Nadal i Novak Đoković, osvajači olimpijskih medalja u Pekingu 2008. - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Predsednica olimpijskog organizacionog komiteta u Tokiju Seiko Hašimoto izjavila je da postoji mogućnost da se Olimpijske igre ove godine održe bez prisustva navijača. Ukoliko takva odluka postane zvanična, učešće Novaka Đokovića na Igrama će biti dovedeno pod znak pitanja.
Hašimoto je rekla da će se razmatrati opcija da se i lokalnim navijačima zabrani pristup dvoranama i borilištima, ali će konačna odluka biti doneta nakon završetka vanrednog stanja u toj zemlji, preneo je „AP“.
Organizatori Igara su prethodno doneli odluku da navijačima iz stranih zemalja budu zabranjeni dolazak i prisustvo.
Vanredno stanje u Japanu je trebalo da bude okončano u ponedeljak 31. maja međutim, vlada te zemlje namerava da ga produži za još tri nedelje, zbog broja zaraženih virusom korona koji je i dalje visok.
Ovakav rasplet mogao bi značajno da utiče i na odluku Novaka Đokovića, najboljeg srpskog sportiste, koji je tokom Beograd opena izjavio da njegovo učešće na OI može biti dovedeno u pitanje ako u Tokiju uopšte ne bude publike.
Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Japanci neće Olimpijske igre – 400.000 potpisa protiv!
„Nisam pratio previše šta se događa u Japanu, ono šta pišu mediji, ne znam koliko je Japanaca protiv toga. Tu je puno nagađanja i različitih interesa i treba ipak ako se radi studija i ako se narod pita, onda treba da se to radi širom čitave države Japana, vezano za taj događaj. Ne znam, ne mogu da sudim da li je dobro ili ne da se održavaju OI, ali ja planiram da ih igram. Što se toga tiče, dok god je dozvoljena publika. Za sada je to mali procenat kapaciteta stadiona za tenis, ali i uopšte za cele Igre, ali će, ipak, biti publike. Da nema uopšte publike, onda bih razmislio da li bih išao na OI. Za sada idem“, rekao je Đoković na pitanje novinara Sputnjika.
Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kouts je prošle nedelje rekao da će Igre biti održane čak i ako na snazi bude vanredno stanje u Tokiju.
Olimpijske igre u Tokiju održavaju se od 23. jula do 8. avgusta.
Đoković ponovo pred beogradskom publikom /uživo/
„Ovo je kolaps“: Olimpijske igre u Japanu neizvesne ― Amerika dolila „ulje na vatru“
Nikad rigoroznije Olimpijske igre: Testiranje, deportacija, zabrana razgovora...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala