Leposavić: Sadržina ugovora sa SPC se ne krije

© Tanjug / ZORAN ZESTICVladimir Leposavić
Vladimir Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Sadržaj Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom se ne krije i on u potpunosti odgovara obimu i sadržini prava predviđenih u ostalim zaključenim ugovorima, izjavio je crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić.
„Bez obzira na to koliki je pritisak, mislim da mu ne treba podleći i napraviti diskriminaciju i pod pritiskom objavljivati ugovor za koji je rečeno da je u potpuno istom obimu prava i obaveza kao i svi ostali“, rekao je Leposavić u Skupštini.
On je, na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića da li je Vlada usvojila polazne osnove za pregovore sa SPC u susret potpisivanju Temeljnog ugovora, odgovorio da Vlada nije, ali da jeste Skupština.
„Ustav je uvek polazna osnova, on nas obavezuje da pregovaramo“, naveo je Leposavić.
Potom je upitao Konjevića zašto nije pitao bilo koju drugu versku zajednicu kada su se sklapali drugi ugovori da ih objave i ratifikuju, saopšteno je iz Ministarstva.
„Ako mislite da treba postupati drugačije sa SPC, moram da Vam kažem da je sa različitim postupanjem i diskriminacijom, makar svesnom i sistematskom, završeno“, poručio je Leposavić.
On je dodao da insistiranje na objavljivanju ugovora predstavlja političku zloupotrebu ovog momenta, preneo je RTRS.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala