Pravila ne važe za sledbenika Hilari Klinton

© AP Photo / Marcio Jose SanchezLebron Džejms i Luka Dončić
Lebron Džejms i Luka Dončić  - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Virus korona je ostavio posledice tokom regularnog dela sezone američke NBA lige, a početkom plej-ofa se nije mnogo toga promenilo. Lebron Džejms, samoproklamovani „kralj“ i osvedočeni sledbenik politike Hilari Klinton, izbegao je kaznu lige zbog kršenja pravila, zbog čega su usledile kritike javnosti.
Džejms, košarkaš koji je koristio svoju popularnost da bi se stavio u službu poslednje dve predsedničke kampanje Demokratske stranke, a protiv Donalda Trampa, prekršio je pravilnik NBA lige, odnosno njene zdravstveno-bezbednosne protokole, ali nije dobio kaznu kakvu su mnogi očekivali.
Krilni košarkaš Los Anđeles Lejkersa je neposredno pred početak plej-ofa bio deo promotivnog događaja za svoj brend tekile, zajedno sa popularnim ličnostima kao što su Drejk i Majkl B. Džordan.
Svi koji su bili na pomenutom događaju su morali da imaju ili potvrdu o vakcinaciji ili negativan test na kovid-19, ali Džejmsovo pojavljivanje, uprkos tome, predstavljalo kršenje pravila lige.
NBA je odlučila da 36-godišnjeg Amerikanca ne kazni ni na jedan način, što je javnost dodatno iznerviralo kada je zbog sličnog prekršaja samo nekoliko dana kasnije kažnjen Kristaps Porzingis, Letonac iz Dalas Maveriksa.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Jokić je našao rešenje za „tuču“ i sudije! /video/
Naime, Porzingis je kažnjen sa 50.000 dolara zbog toga što je otišao u jedan noćni klub.
U saopštenju preko portparola Majka Besa, liga je navela da su Lebronova i Kristapsova situacija različite, a da se svi faktori uzimaju u obzir i da su presude potpuno nezavisne jedna od druge.
„Lebron je na kratko boravio na događaju koji se održavao na otvorenom, gde su svi morali da budu vakcinisani ili da imaju negativan test na kovid“, naveo je Bes, koji nije pomenuo to da se na pomenutom događaju maske uglavnom nisu nosile.
Ljubitelji košarke su ove sezone bili svedoci dosta striktnih presuda NBA lige, koja je mnoge košarkaše stavljala pod karantin od i po dve nedelje zbog kršenja zdravstveno-bezbednosnih protokola.
Mišljenje mnogih, pa tako i čuvenog Čarlsa Barklija, je da liga nije suspendovala Lebrona – jer je to Lebron.
„Da je u pitanju neki nebitni igrač, stavili bi ga u karantin. Nema šanse da će Lebron Džejms propustiti plej-of utakmicu zbog zdravstveno-bezbednosnih protokola“, rekao je Barkli i dodao:
„Liga nema petlju da ga suspenduje“.
​Ni bivši NBA as Kvami Braun ne veruje da bi ista odluka NBA lige bila da u pitanju nije neko Džejmsovog kvaliteta.
On je naveo prošlogodišnji primer kada je tada bek El-Ej Klipersa Lu Vilijams suspendovan jer je posetio jedan striptiz bar.
„Lebrone, volim tvoju igru, poštujem je mnogo... Ali, zašto ti smeš da odeš na žurku, dok Lua Vilijamsa suspenduju. I onda ga 'razbiju' i mediji. Ti si, gospodine, izgleda iznad pravila. Pitam se zašto...“, izjavio je Braun.
Lebronovi Lejkersi su izgubili prvi meč prve runde Zapada protiv Finiksa, ali su uz pomoć Kralja uspeli da izjednače na 1-1.
Pojačate sebe i oslabite protivnika – jednim potezom: „Nerealan osećaj, ali to je biznis“ /video/
Maestralni Dončić bacio Kliperse na kolena! /video/
Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala