Lavrov: Spremni smo za normalizaciju odnosa sa EU, ali pod jednim uslovom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je Rusija spremna za normalizaciju odnosa sa Evropskom unijom, ali na osnovu principa ravnopravnosti.
„Još jednom želim da potvrdimo našu spremnost za normalizaciju odnosa sa EU, ali samo u slučaju da svima bude jasno da ćemo razgovor voditi na osnovu ravnopravnosti i obostranog poštovanja, u potrazi za balansom interesa, a ne na osnovu jednostranih poteza i preliminarnih uslova“, rekao je on.
Lavrov je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova Anžeom Logarom, koji boravi u zvaničnoj poseti Rusiji, kazao i da je Moskva zabrinuta zbog poteza Brisela po pitanju miniranja mehanizama saradnje sa Rusijom.
Dodao je i da je svom slovenačkom kolegi preneo zabrinutost Moskve zato što se zvnični stav Evropske unije formira na osnovu stavova „agresivne rusofopske manjine“.
Istovremeno, Logar je rekao da je zvanična Ljubljana zabrinuta zbog „povećanog vojnog prisustva Rusije na granici sa Ukrajinom“, kao i zbog situacije sa prinudnim sletanjem aviona kompanije „Rajaner“ u Minsk.
„Razmenili smo mišljenja po pitanju situacije u Ukrajini. Izrazili smo zabrinutost zbog vojnog prisustva ruske vojske na granici sa Ukrajinom“, kazao je Logar.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala