Đoković dobio protivnika u finalu – čudesnog Aleksa Molčana!

© AP Photo / Darko VojinovicSlovački teniser Aleks Molčan tokom turnira u Beogradu
Slovački teniser Aleks Molčan tokom turnira u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Slovački teniser Aleks Molčan, trenutno 255. igrač planete, biće protivnik Novaka Đokovića u finalu Beograd opena.
Molčan je u polufinalu turnira koji se održava na Dorćolu savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 2-1 u setovima, posle dva časa i 44 minuta tenisa (4:6, 6:4, 6:4).
Dvadesettrogodišnji Slovak je već ostvario svoje snove u Beogradu, pošto je tu zabeležio prvu ATP pobedu u karijeri, usput ostvarivši i prvo finale, uz prvu Top 100 pobedu.
Đokoviću će finale biti drugi meč zaredom protiv jednog Slovaka, pošto je prethodno savladao dosta iskusnijeg Andreja Martina.
​Što se Molčanovog meča sa Delbonisom tiče, Slovak je tek za nijansu bio bolji od protivnika, te je pobeda mogla da ode na obe strane.
Prvi set rešen je u samoj završnici, pošto je Federiko iskoristio brejk lopte za 5:4, a potom spasao dve vezane za potvrdu brejka.
Argentinac je imao sve u svojim rukama, pošto je vodio sa 3:1 u drugom setu, ali je usledila furiozna serija Molčana koji je osvojio pet od od narednih šest gemova i izjednačio na 1-1.
Delbonis je ponovo imao prednost brejka u odlučujućem setu. Vodio je sa 4:2, ali izgubio sva četiri gema do kraja meča, usput osvojivši samo šest poena.
​Molčanova nedelja iz snova počela je u kvalifikacijama, gde je pobedio Nermana Fatića i Gomeza-Ereru sa po 2-0 u setovima.
U prvom kolu je preslišao Hamada Međedovića sa 6:4, 6:3, da bi u narednom kolu deklasirao Peđu Krstina sa 6:0, 6:0.
U četvrtfinalu usledila je najveća pobeda u karijeri, pošto je eliminisan Fernando Verdasko sa neverovatnih 6:2, 6:0, dok je u polufinalu Delbonis postao jedini koji je mladom Slovaku uspeo da uzme set.
Finale između Đokovića i Molčana je na programu u nedelju od 14 časova, a meč ćete moći da pratite uživo putem tekstualnog prenosa Sputnjik sporta.
​► Đoković objasnio šta ga je „izbacilo iz takta“
Komična situacija sa Đokovićevim protivnikom: „Moj engleski je baš loš, brate“
„Zapad nas se boji zbog Đokovića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala