Đoković objasnio šta ga je „izbacilo iz takta“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković je posle plasmana u finale Beograd opena prokomentarisao težak polufinalni duel, ali i i žreb za Rolan Garos, koji ga je spojio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
Đoković je u polufinalu Beograd opena savladao Andreja Martina sa 6:1, 4:6, 6:0.
Novak je sve kontrolisao u meču protiv trenutno 119. tenisera planete, pošto je imao set i brejk prednosti, ali je onda doživeo nagli pad, a u jednom trenutku i razbio reket.
„Imao sam set i brejk prednosti, bio vrlo blizu pobede, a onda sam se iznervirao jer nisam osećao taj neki ritam na servi i to me je izbacilo iz takta. Bilo je jako vetrovito, nezgodni uslovi za igru, a on je borac i vraća dosta loptica i tera te da odigraš dodatni udarac, pa napraviš nekoliko grešaka i ispadneš iz nekog ritma - i igrački i psihički. Ali, vrlo brzo sam se vratio, dobio poslednji set 6:0, što je jako bitno za mene. Radujem se sutrašnjem finalu, ne osećam se uopšte iscrpljeno, nemam neke znake umora. Radujem se finalu, želim da osvojim trofej u svom gradu i svojoj zemlji i sa tom energijom odem u Pariz. Turnir je za mene bio jako dobar do sada i pripreme za Rolan Garos su jako dobre“, rekao je Đoković posle meča.
Jedno od glavnih pitanja na pres-konferenciji bilo je vezano za žreb za Rolan Garos, koji počinje u nedelju, pošto je Novakov put do finala nikada ranije viđen.
​U potencijalnom četvrtfinalu ga čeka Rodžer Federer, a u potencijalnom polufinalu Rafael Nadal...
„Moja priprema ide veoma dobro. Mislim da igram veoma blizu nivoa na kojem želim da budem u Parizu. Video sam žreb, mislim da je ovo prvi put ikada da smo Rodžer, Rafa i ja u istoj polovini na nekom Grend slemu. Biće interesantno, to je sigurno... Samo jedan od nas može da se plasira u finale, a ja ću dati od sebe da budem taj. Dugačak je to put, to je Grend slem sa 128 igrača i svi se trude da najbolje odigraju na najvećem turniru. Nas trojica imamo mnogo iskustva i znamo kako da se nosimo sa ovim situacijama. Ako se Rodžer i ja sastanemo u četvrtfinalu, to će sigurno biti veliki izazov, igrati protiv njega, ali i dalje postoji dugačak put do tog potencijalnog duela“.
Na Otvorenom prvenstvu Francuske će od ove godine postojati i večernji termin, kada su uslovi za igru drugačiji od dnevnog, ali, najverovatnije, samo tokom prve nedelje turnira.
„Prošle godine smo igrali Rolan Garos na kraju oktobra, uslovi su bili veoma teški i nije loptica odskakala toliko, bilo je malo sporije na nešto što doživljavamo kada se Rolan Garos igra kada i normalno, krajem maja i početkom juna. Verovatno će noćni mečevi, ukoliko je malo hladnije, podsećati na te prošlogodišnje. Ja nemam ništa protiv toga, meni odgovara da igram te večernje mečeve. Biće interesantno - imamo krov, po prvi put će biti večernjih mečeva... Ja neću da zahtevam bilo šta, samo mi je bitno da ću moći da igram u utorak, da bih imao koji dan više odmora i treninga tamo, kako bih krenuo kako treba“.
Japanska teniserka Naomi Osaka po dolasku na Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Đoković prokomentarisao odluku koja je izazvala burnu reakciju
Šta god se desilo u finalu, koje je na programu u nedelju, srpski teniser misli da je Beograd open bila dobra priprema za Rolan Garos.
„Veoma dobro sam počeo i mislim da sam još bolje završio. Čudan drugi set. Počelo je ranim brejkom, pa sam se vratio i kontrolisao situaciju, ali sam onda izgubio koncentraciju i nerve. Poklonio sam mu drugi set i, naravno, time nisam zadovoljan. Uzeću pozitivne stvari iz ovog meča. Mislim da sam igrao veoma dobro u trećem setu i meni je veoma bitno da na takav način završim meč. Mislim da će mi to doneti samopouzdanje za finale, ali i Rolan Garos. Mislim da igram dosta blizu forme u kojoj želim da budem na Rolan Garosu, tako da me ne brine mnogo toga, izuzev tih nekoliko gemova koji su mi se desili, a ne bi trebalo. Ali, ako se to desi, to je nešto sa čime se suočava svaki teniser i od toga je potrebno oporaviti se što je bolje moguće“, podvukao je srpski teniser.
Čuvene dame „precrtale“ Federera i Nadala: Đoković će biti GOAT
Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković
Komična situacija sa Đokovićevim protivnikom: „Moj engleski je baš loš, brate“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala