Aleksa Bečić: Logično da se Temeljni ugovor potpiše u Crnoj Gori

© Tanjug / MARIJA PETROVICSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić izjavio je da su svi dosadašnji javni istupi državnih i crkvenih vlasti išli u pravcu da će, nakon usaglašavanja Vlade i Crkve, Temeljni ugovor biti potpisan u Crnoj Gori.
Bečić je istakao da je to logičan, prirodan i racionalan pristup.
„Zašto je došlo do nekih novih momenata u odnosu na te najave i planove — i to baš u ovim danima — nije na meni da sudim, jer bi moglo biti shvaćeno kao mešanje u pitanja van mojih ustavnih nadležnosti. Na građanima i javnosti je da izvode zaključke“, rekao je Bečić.
On je za „Vijesti“ kazao da je razgovarao s premijerom Zdravkom Krivokapićem o ovom, kako je naveo, juče iznenada aktuelizovanom pitanju.
„Stav koji sam saopštio gospodinu Krivokapiću istovetan je stavu koji sam više puta saopštavao javnosti. Proces usaglašavanja i potpisivanja Temeljnog ugovora između države i Crkve je u nadležnosti Vlade, kako je bilo i u svim prethodnim slučajevima potpisivanja istog sa drugim crkvama i verskim zajednicama“, naveo je Bečić.
On je rekao da, samim tim, nije upoznat ni sa jednom radnom verzijom Temeljnog ugovora, dodajući da je za njega prihvatljivo ono što Vlada usaglasi sa Crkvom.
Činjenica da istovremeno za Krivokapića jedan spektar političkih subjekata tvrdi da je protiv Crkve, a drugi da je crkveno lice, dovoljno govori o svrsi napada na njega i Vladu, ocenio je Bečić, poručivši da dostojanstvo, interes i čast države i Crkve u potpunosti moraju da budu zaštićeni.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala