Vučić: Srbija za kompromis uz nacionalne interese

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić i ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni.
Aleksandar Vučić i ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni. - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Luj Falkonijem o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine istakao da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja.
Dodao je i da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali i da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, te da će naša delegacija voditi računa o državnim i nacionalnim interesima Srbije.
Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja, saopštila je pres služba predsednika.
Vučić i Falkoni razgovarali su i o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu.
Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.
Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma „Nikola Tesla“, kojim upravlja francuska kompanija Vinci, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.
Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala