Vesti: Stručnjaci upozoravaju — situacija na Kosovu i Metohiji je eksplozivna /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Pratite uživo Vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
  • Pitanje Kosova i Metohije i ugroženost tamošnjih pravoslavnih svetinja visoko na agendi Sabora SPC. Trenutna situacija na terenu je izrazito eksplozivna, upozoravaju analitičari i poznavaoci prilika u pokrajini.
  • Aljbin Kurti uputio pismo igumanu manastira Visoki Dečani, ocu Savi Janjiću, u kom navodi da vlada u Prištini želi da zaštiti celokupne kosovske kulturne baštine — ali ni jednom rečju nije pomenuo da se tu zapravo radi o srpskim svetinjama, upozoravaju verski stručnjaci.
  • Građevinske eksperte pitamo — zbog čega se uoči dodele namenske novčane pomoći građanima udvostručila cena pojedinih građevinskih materijala, i može li država da „smiri“ pohlepne prodavce?
  • Otkrivamo: Kakva je sudbina oko 1.500 dece koja svake godine nestanu širom Srbije, i zašto još uvek nije uspostavljen sistem kojim bi se mnogo brže pokretale policijske potrage za njima?
  • Bez obzira na potencijalne komplikacije i obavezu PCR testiranja za mnoge destinacije, građani Srbije po svemu sudeći ne mogu da dočekaju da ovog leta odu na more, kažu iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala