Hoće li nam i Grčka okrenuti leđa i priznati kosovsku nezavisnost?

Pratite nas
Nakon dve godine sastao se Sabor Srpske pravoslavne crkve, svedoci smo talasa nasilja i verskog ekstremizma usmerenog na srpske crkve na KiM. Aljbin Kurti ističe „posvećenost kosovske vlade u zaštiti kosovskog nasleđa svih zajednica na Kosovu“. Grčka povećava nivo odnosa sa Prištinom, a predsednik Srbije upozorava na nove pritiske.
Od četvrtka do četvrtka: Jovan Janjić
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovarali smo sa doktorom kulturoloških nauka Jovanom Janjićem, redovnim članom Pravoslavne akademije nauka i umetnosti i Srpske duhovne akademije. Pitali smo ga koje su glavne teme ovog sabora SPC. Da li će biti popunjene sve eparhije koje su u prethodnom periodu bile bez vladika? Kakva je poruka poslata sa radnog ručka predsednika Srbije sa episkopima i patrijarhom Porfirijem? Može li se zaustaviti porast broja napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu? Šta se krije iza poruke Eparhije raško – prizrenske kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju? Hoće li nam i Grčka okrenuti leđa i priznati kosovsku nezavisnost?
Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala