Oglasio se Pentagon povodom rusko-srpskih vojnih vežbi

Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Portparol Pentagona Džon Kirbi je komentarišući nedavno održane srpsko-ruske vojne vežbe rekao da Amerika ceni to što je Srbija članica programa NATO-a „Partnerstvo za mir“, a iako taj program podrazumeva Rusiju kao „neprijatelja“, Vašington na Moskvu ne gleda tim očima.
„Niko nije nazvao Rusiju 'neprijateljem'“, tako ste je vi nazvali. To nije termin koji koristimo za Rusiju“, uzvratio je Kirbi novinaru koji ga je pitao: „Kako to da jedna članica Partnerstva za mir organizuje vojne vežbe sa neprijateljem poput Rusije“.
Kirbi je potom rekao i da ne može detaljno da govori o nedavno održanim manevrima s obzirom da nema mnogo informacije o njima.
Zajednički odgovor 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Spektakularna akcija srpskih i ruskih specijalaca /video/
„Predložio bih tim dvema suverenim državama da samostalno govore o svojim vojnim vežbama i bilateralnim odnosima jer je to njihova stvar“. zaključio je on.
Podsetimo, antiterorističke vojne vežbe ruske i srpske vojske „Zajednički odgovor 2021“ održane su u Srbiji i trajale su  do 25. maja.
U njima su učestvovale jedinice za specijalne operacije Srbije i Rusije. U Srbiju je ranije stiglo 200 ruskih vojnika i 11 jedinica vojne tehnike Zapadnog vojnog okruga.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala