Osnovci dobijaju novi predmet od 1. septembra

© Tanjug / Dušan AničićPolaganje "male mature" u Jagodini
Polaganje male mature u Jagodini - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će đaci u osnovnim školama od 1. septembra dobiti predmet osnova veštačke inteligencije.
„Ove godine nastavljamo transformaciju naših škola uvođenjem osnova veštačke inteligencije u osnovne škole”, rekla je Brnabićeva na zatvaranju Kopaonik biznis foruma.
Ona je podsetila da ove godine iz osnovnih škola izlazi prva generacija maturanata koji su u protekle četiri godine kao obavezan predmet imali informatiku i programiranje.
„Oni tu tehnologiju i znanje nose sa sobom, to im dolazi potpuno prirodno i oni će samo za nekoliko godina doći u vaše kompanije da rade“, poručila je premijerka.
Brnabićeva je istakla da je država tim postupkom, koji je počeo 2017. godine, stvorila nenadoknadivu prednost ne samo u odnosu na zemlje regiona, već i u odnosu na većinu evropskih zemalja.
Premijerka Srbije je navela da se nastavlja i sa uvođenjem interneta, računarske opreme i digitalnih udžbenika u sve škole u Srbiji, dodajući da će taj posao država privesti kraju do septembra 2022. godine, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala