Od ivice života do ostvarenja sna: „Igram protiv Novaka, znači da sam već pobedio!“

© AP Photo / Marta LavandierFederiko Korija
Federiko Korija - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Kada je Federiko Korija pobedio Pabla Kuevasa u osmini finala Beograd opena imao je samo jednu stvar na umu – njegov sledeći protivnik je Novak Đoković.
Srpski teniser Peđa Krstin tokom Beograd opena - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Šok za Srbina usred Beograda – 6:0, 6:0!
Najbolji teniser sveta je odlučio da drugi put u godini zaigra u svom rodnom gradu, a na putu do trofeja njemu stoji Argentinac, sa kojim će se sastati u sredu od 14.00, uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
Korija je naveo da je u duelu sa Kuevasom imao dodatnu motivaciju zbog mogućnosti da se u nastavku turnira sastane sa Đokovićem.
„Trčao sam za svakom loptom znajući da ću tako biti bliže prilici da zaigram protiv jednog od najvećih igrača u istoriji tenisa. Život i tenis su mi dali ovaj divan momenat, bez obzira na mogući rezultat. Osećam kao da sam pobedio zbog činjenice da ću imati iskustvo igranja protiv Novaka“, rekao je Korija.
Mlađi brat Giljerma Korije, nekadašnjeg finaliste Rolan Garosa, ima 29 godina i istoriju koja nije toliko sjajna.
Federiko se godinama borio sa mentalnim problemima, anksioznošću i „autodestrukcijom“, a čak je želeo i da završi karijeru, pre nego što je angažovao novi tim koji mu je pomogao da pokaže makar deo svog potencijala.
„Ideja o tome da ću igrati protiv Novaka mi daje osmeh na lice, nisam mogao da zamislim da će se to dogoditi. Toliko vremena sam proveo van velikih turnira, a sada igram protiv Noleta? Zahvalan sam što imam ovu šansu“, rekao je Korija.
► Lajović do Beograda nije znao za pobedu, a sada je ostvario drugu u nizu
► Čuvene dame „precrtale“ Federera i Nadala: Đoković će biti GOAT
► Ko je „kengur“ s jugoslovenskim korenima koji je presudio selektoru Srbije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala