Kada „čovek od čelika“ progovori srpski jezik – zbog Srbina /video/

© AP Photo / CHARLES BENNETTŠakil O'Nil i i trener "drim tima 2" Don Nelson na fotografisanju pred SP u Torontu 1994.
Šakil O'Nil i i trener drim tima 2 Don Nelson na fotografisanju pred SP u Torontu 1994. - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski reprezentativac, imao je zanimljivo „treće poluvreme“ druge utakmice plej-of serije NBA lige između njegovog Denvera i Portlanda.
Vlade Divac - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića
Odličnom partijom, sa 38 poena Jokić je vodio svoju ekipu do pobede i izjednačenja u seriji na 1-1, zbog čega je zaslužio da se nađe u intervjuu sa legendarnim Šakilom O'Nilom koga je tokom igračke karijere krasio nadimak „čovek od čelika“ zbog neverovatne snage koju je posedovao. 
Nije Jokić bio najradosniji zbog te obaveze, ali je brzo promenio izgled lica, pošto je nekadašnji veliki rival Vlada Divca progovorio na – srpskom.
Lošem srpskom.
„Sjano igro, brate“, rekao je O'Nil.
Jokić je mislio da nešto nije bilo u redu sa slušalicama, ali je Šek ponovio rečenicu koju je iz drugog puta Srbin shvatio.
„Hvala, hvala“, uzvratio je Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Jokić je našao rešenje za „tuču“ i sudije! /video/
Najbolji košarkaš NBA lige je tokom meča imao velike probleme sa agresivnom igrom rivala i sudijskim kriterijumom.
Opet Jokić nije imao zaštitu arbitara, rivali su ga tukli, Karmelo Entoni ga je čak odgurnuo sa dve ruke i bacio na parket, a posle jedne od situacija Srbin je burno reagovao i dobio tehničku grešku.
Reakcijom trenera Majka Melouna Jokić je uspeo da se smiri, iako je delovalo da ide ka isključenju zbog konstantnih protesta.
​„Ovo je emotivna igra, sudije pokušavaju da rade svoj posao, imaju najteži posao, ali... Ne znam kako neko uopšte želi da bude sudija...“, naveo je Jokić.
Druga četvrtfinalna utakmica NBA lige između Denvera i Portlanda ujedno je bila i 101. uzastopni nastup srpskog košarkaša Nikole Jokića još od završetka prethodne sezone koji se igrao u „balonu“.
Već je svima poznato da Jokić nije odmarao nijednu utakmicu u sezoni, start plej-of serije najpoznatije košarkaške lige na svetu bio je ujedno i jubilarni stoti nastup za Džokera još od prvog avgusta prošle godine, a drugi meč serije je bio i 101. 
Jokić slovi za jednog od najkonstantnijeg NBA igrača, jedan je od retkih momaka koji vodeći svoju ekipu do vrha u regularnom delu sezone nije koristio prilike za odmor.
I sam Majk Meloun istakao je da je Somborcu predlagao odmor za pojedine mečeve, ali je srpski centar to odbijao u želji da što je više moguće doprinese svom timu u svetlu povreda Džamala Mareja, Vila Bartona, Montea Morisa i ostalih šrafova ekipe franšize iz Kolorada.
„On je tvrd orah, čoveče... Nije hteo da uzme slobodno veče. On ima toliko ponosa, rekao mi je da Srbi ne odmaraju“, rekao je Jokićev trener posle pobede Nagetsa nad Torontom u aprilu.
Napomenimo da srpski as ni prethodne sezone nije propustio niti jednu utakmicu, u sezoni 2018/19. propustio je samo dve, a ukupno je od svoje ruki sezone 2015/16. „odmarao“ samo 20 utakmica.
Zanimljiv podatak je i da je Džoel Embid, Jokićev kolega sa centarske pozicije i glavni rival u nadmetanju za najprestižnije priznanje NBA lige (MVP) samo ove sezone propustio 20 utakmica svoje Filadelfije.
Jasno je i da je pored iznadprosečnih partija koje je pružao tokom cele godine, i ovaj podatak nešto što ga definitivno izdvaja iznad pomenutog Embida, Janisa Adetokumba, Stefa Karija i Kris Pola, pa je MVP trka ove sezone „neizvesna“ samo za one koji ne žele da se pomire sa dominacijom srpskog košarkaša.
Da li je pronađen ključ za Jokićevo „gašenje“?
Posle jednog poteza Jokić je naterao Amerikance da mu se poklone /video/
Poslednji presek – Nikola Jokić je ispred svih!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala