Nema više para: Ukrajinski zid na granici sa Rusijom postao – zidić

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaŽičani zid na granici Ukrajine i Rusije
Žičani zid na granici Ukrajine i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Očigledno je da je Ukrajina u deficitu sa novcem s obzirom da je praktično prestala da kopa rov na granici sa Rusijom, izjavio je zamenik direktora Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije i rukovodilac pogranične službe FSB Vladimir Kulišov.
„Prošle godine ukrajinska strana nije izvodila aktivne građevinske radove, što je, po svemu sudeći, povezano sa nedovoljnim finansiranjem projekta“, smatra on.
Kako je rekao, ruski graničari su nadgledali realizaciju projekta „Evropski talas“ od 2014. godine, u okviru kojeg je „pojačano inženjersko-tehničko pokrivanje“ rusko-ukrajinskog dela granice.
Žičana ograda između Krima i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2019
„Zid“ na granici Rusije i Ukrajine sve manji
Radovi su uključivali postavljanje sistema za signalizaciju, inženjerskih barijera, opremanje traka za kontrolu i pregled i rokadnih puteva, kao i ojačanja i vatrenih pozicija, između ostalog i za borbenu tehniku.
Projekat „Zid“ je počeo da se realizuje 2014. godine. U okviru njega je predviđeno da se izgradi linija utvrđenja, dužine 2.000 kilometara na rusko-ukrajinskoj granici. Trebalo je da radovi budu završeni za pola godine, ali su njihovi rokovi nekoliko puta pomerani, poslednji put - do 2025. godine.
Taj zid je podrazumevao rešetku i bodljikave žice, ali i rovove. Ukrajinska vlada je ukupnu vrednost „zida“ procenila na četiri milijarde grivni (148 miliona dolara po trenutnom kursu).
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala