Lajović posle teškog poraza: Upao sam u „igru mačke i miša“

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović sumirao je utiske posle poraza u četvrtfinalu Beograd opena, ali i generalno uspešne nedelje tokom koje je ostvario dve pobede.
Lajović je završio učešće u Beogradu porazom od Slovaka Andreja Martina sa 2-1 u setovima, posle skoro dva i po časa velike borbe.
Drugi reket Srbije je dobro igrao u prvom setu, poveo, ali onda popustio na početku drugog, kada je protivniku dopustio da povede sa 4:1.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Beograd je video briljantnog Đokovića!
„Počeo sam dobro, izgubio sam fokus tokom drugog seta i to mu je dalo samopouzdanje. Posle toga nisam mogao da se izvučem iz tog njegovog stila do kraja meča. On voli da se igra 'mačke i miša“, rekao je Lajović posle meča.
U trećem setu viđen je takozvani festival brejkova – njih čak sedam. Nažalost, jedan više za Slovaka.
„Imao sam neke šanse da se vratim u meč, ali, sve u svemu, rekao bih da nisam imao sreće da završim turnir na kojem sam konačno igrao dobro završim ovako. Ovakvi mečevi nisu laki, jer mislim da sam imao šansu da pobedim danas. Nekada se ovakve stvari dešavaju, mislim da sam napravio previše grešaka da bih pobedio. Sve u svemu je bila dobra nedelja za mene...“, dodao je popularni Duci.
Lajović će Beograd open, ipak, pamtiti po dobrom, jer je na njemu vezao dve pobede nakon šest uzastopnih poraza na ATP turu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Emotivni Novak dao srce publici: Promenilo mi se raspoloženje kada sam to čuo /video/
„S jedne strane, odigrao sam tri meča u Beogradu, što je pozitivna stvar. Dva sam pobedio, poslednji nažalost nisam, ali u neku ruku je to na neki način dobra stvar pred Pariz. Sa druge strane, nešto što je inače bilo normalno, da pravim ovakve rezultate i igram na nekom nivou, mi je postalo u zadnjih nekoliko nedelja stvar koja mi je bila tako daleka, ali uspeo sam barem koliko-toliko da se vratim na pravi put, u zadnjem momentu pred Rolan Garos“.
Sledeći zadatak za srpskog tenisera je Rolan Garos, koji će početi protiv gruzijskog predstavnika Nikoloza Basilašvilija.
„Još puno toga je potrebno da zadržim ovaj nivo. Bio sam bez samopouzdanja u nekim trenucima kada se lomio meč, ali moram da sagledam stvari sa objektivne strane. Uspeo sam da odigram tri meča prvi put još od Australije i to je dobra stvar. U Parizu se nadam da ću nastaviti barem sa igrom ove nedelje“, podvukao je Lajović.
Brutalan žreb – u Novakovoj polovini Federer i Nadal!
Đoković: Američki Drim tim? Jugoslavija bi bila najjača na svetu
Emotivni Novak dao srce publici: Promenilo mi se raspoloženje kada sam to čuo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala