Kristijan Šmit: Najvažnije da BiH ispratimo na putu ka EU

© Foto : https://www.christian-schmidt.de/3_7_Alle-Bilder.htmlKristijan Šmit, poslanik Bundestaga koji će zameniti Valentina Incka dosadašnjeg prvog čoveka Kancelarije OHR u BiH
Kristijan Šmit, poslanik Bundestaga koji će zameniti Valentina Incka dosadašnjeg prvog čoveka Kancelarije OHR u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Kristijan Šmit, novoizabrani visoki predstavnik u BiH, izjavio je da će osnova njegovog delovanja biti da radi u saglasnosti s predstavnicima međunarodne zajednice, izabranim funkcionerima, građanima BiH i mladim ljudima.
„Najvažnije je da zemlju ispratimo na njenom izazovnom putu ka Evropi“, naveo je Šmit u izjavi za banjalučke „Nezavisne novine“.
Raduje se, kaže, da ga je Upravni odbor na predlog nemačke vlade izabrao i dodelio mu zadatak da bude naslednik Valentina Incka.
„Zahvalan sam Incku na njegovom izvanrednom angažovanju u obavljanju funkcije visokog predstavnika na korist ljudi u BiH. Uveren sam da će besprekorno obavljati svoj svoj posao do 1. avgusta 2021. godine. A što se tiče mojih izjava, stvar je dobre prakse da do preuzimanja funkcije ostanem uzdržan u davanju političkih izjava o BiH“, rekao je Šmit.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala