Evropska ludnica oko trenera i Srbi u njoj

© AP Photo / GEOFF CADDICKSrpski trener Slaviša Jokanović
Srpski trener Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
U prethodna dvadeset i četiri sata evropsko tlo je podrhtalo nekoliko puta zbog tektonskih promena u kojima su epicentar činili treneri, odnosno u Engleskoj menadžeri.
Evropski velikani, ali i oni manji, odlučili su se za radikalne promene, odnosno za promene trenera koji su u prethodnom periodu predvodili ekipe – neki veoma uspešni, a neki manje.
Očekivalo se da će Zinedin Zidan napustiti Madrid i to se dogodilo u sredu uveče kada je Fabricio Romano, poznati italijanski novinar, preneo da će Zizu napustiti Bernabeu.
Iza Zidana je jako neuspešna sezona jer nije uspeo da osvoji domaće prvenstvo, a i u Ligi šampiona zaustavljen je u polufinalu od londonskog Čelsija.
Francuski stručnjak najuspešnije je trener u novijoj istoriji kluba, ali Real ne prašta neuspehe, te će biti zanimljivo gde će nastaviti karijeru. Umesto Zidana na klupu će verovatno sesti doskorašnji trener Intera Antonio Konte.
Konte je neroazurima doneo prvu titulu u Seriji A nakon jedanaest godina, ali odlučio je da ode.
Siniša Mihajlović nalazio se među kandidatima za šefa struke Intera, a odluka je na kraju pala na perspektivanog Simonea Inzagija koji je prethodnih sezona radio sjajan posao u Laciju.
Burno je bilo na Apeninskom polustrvu pošto je i Juventus smenio Andreu Pirla. Ovo se očekivalo jer je legendarni italijanski fudbaler izgubio titulu i samo je bilo pitanje ko će ga zameniti.
Odluka je pala na starog poznanika – Masimilijana Alegrija. Pedesettrogodišnji Italijan predvodio je Juventus od 2014. do 2019. i u svakoj sezoni osvojio je titulu, te će mu to biti prvi zadatak naredne takmičarske godine.
Alegri je već iskusan stručnjak, ali mnogi mu zameraju što nije radio van Italije, odnosno nije se dokazao u nekom inostranom prvenstvu. Videćemo koliko će se ovoga puta zadržati u Staroj dami.
Vest koja je uzdrmala evropsko tržište je i da Totenhem želi da vrati Maurisija Poćetina. Poć je izgubio titulu u Francuskoj, u Ligi šampiona je zaustavljen od Sitija, pa bi mogao da se vrati na Ostrvo jer mu posao u Parizu nije zagarantovan.
Nije još poznato da li će se Poćetino vratiti, ali zato je potvrđen povratak Slaviše Jokanovića. Srpski menadžer preuzeo je Šefild junajted i u sezoni ispred nas pokušaće da uradi ono za šta je specijalizovan – da uvede ekipu u Premijer ligu.
To je činio već dva puta, sa Votfordom i Fulamom, te se nadamo da će uspeti i sa Šefildom.
Od promena nikako ne treba zaboraviti na odlazak Vladana Milojevića u AEK. Ekipa iz Atine završila je sezonu na četvrtom mestu, daleko od Olimpijakosa i proslavljeni trener Crvene zvezde pokušaće da donese titulu grčkom velikanu.
Na kraju treba dodati da je i Lučano Spaleti veoma blizu Napolija, dok će biti zanimljivo ispratiti ko će sesti na klupu Lacija, da li možda Siniša Mihajlović koji se dovodio u vezu sa Interom?
Videćemo.
​► Povratak tamo gde je sve i počelo – Kolarov u Zvezdi!
Dok Savo gleda Novaka...
Surova kazna zbog skidanja šortsa – „šut karta“ iz Zvezde?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala