Đoković: Američki Drim tim? Jugoslavija bi bila najjača na svetu

© AP Photo / Darko VojinovicNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković je posle pobede u četvrtfinalu Beograd opena jedan deo obraćanja javnosti posvetio Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i potencijalnim reprezentacijama Jugoslavije u svim sportovima.
Olimpijske igre su zakazane za 23. jul ove godine, ali zbog trenutne situacije sa virusom korona u Japanu javnost poziva na odlaganje ili otkazivanje.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Emotivni Novak dao srce publici: Promenilo mi se raspoloženje kada sam to čuo /video/
Sa Igara se već povukao Dušan Lajović, drugi reket Srbije, ali Novak ističe da je njegovo učešće, za sada, sigurno.
„Nisam pratio previše šta se događa u Japanu, ono šta pišu mediji, ne znam koliko je Japanaca protiv toga. Tu je puno nagađanja i različitih interesa i treba ipak ako se radi studija i ako se narod pita, onda treba da se to radi širom čitave države Japana, vezano za taj događaj. Ne znam, ne mogu da sudim da li je dobro ili ne da se održavaju OI, ali ja planiram da ih igram. Što se toga tiče, dok god je dozvoljena publika. Za sada je to mali procenat kapaciteta stadiona za tenis, ali i uopšte za cele Igre, ali će, ipak, biti publike. Da nema uopšte publike, onda bih razmislio da li bih išao na OI. Za sada idem“, rekao je Đoković na pitanje novinara Sputnjika.
S obzirom na veliki uspeh Srba u NBA i Evroligi, naša reprezentacija će, ukoliko uspe da se kvalifikuje, biti jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne košarkaške medalje.
Đoković podseća na drevno pitanje – šta bi bilo da se Jugoslavija nije raspala?
„Amerikanci su jaki, to je bez daljnjeg, ali s obzirom na to da imamo najbolje košarkaše na svetu, mislim da bi mogli da pariramo. Vasa (Micić) je osvojio MVP Evrolige, najbolji je u Evropi, Jokić je jako blizu i trebalo bi da bude MVP NBA, Dončić igra neverovatno dobro, Bogdanović, Dragić, Nurkić... Mislim da kao i svaki drugi sportista, verovatno velika većina njih sa prostora bivše Jugoslavije, nekako maštam kako bi to izgledalo da smo svi zajedno, ne samo u košarci nego u svim sportovima. Ne znam kakav Drim tim da se suprotstavi iz Amerike, ili odakle... Mislim da bi to bio najjači tim na svetu.“
Emotivni Novak dao srce publici: Promenilo mi se raspoloženje kada sam to čuo /video/
Beograd je video briljantnog Đokovića!
Dok Savo gleda Novaka...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala