Brutalan žreb – u Novakovoj polovini Federer i Nadal!

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTENajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, mogao bi da se sastane sa Rodžerom Federerom u četvrtfinalu, odnosno Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa, ukoliko sva trojica opravdaju uloge favorita u svojim duelima.
Na žrebu održanom u Parizu, Novak nije mogao da dobije teži žreb jer ga na putu do finala čekaju najveći rivali – Federer i Nadal.
Najbolji teniser sveta u prvom kolu sastaje se sa Tenisom Sandgrenom, potom ga u drugom očekuje bolji iz duela Luka PujPablo Kuevas, dok bi u trećem mogao da se sastane sa domaćim teniserom Igom Umberom.
Ako favoriti budu sigurni, Đokovića u osmini finala čeka iskusni Belgijanac David Gofan, a potom u četvrtfinalu mogli bismo da gledamo klasik.
Rodžer Federer nije briljirao pre Rolan Garosa, ali očekuje se da će na Grend slemu igrati najbolje što zna, te se svi nadaju da će dogurati do četvrtfinala i da ćemo dobiti duel dvojice velikana.
Đoković će u tom duelu biti favorit i ako opravda takvu ulogu, u potencijalnom polufinalu sastaće se sa Rafaelom Nadalom.
Španac je u poslednjem meču slavio u finalu Rima, u duelu koji je bio pun drame i tenzije. Ukoliko bi Novak uspeo da se revanšira i slavi, u finalu bi ga čekali verovatno Stefanos Cicipas ili Dominik Tim.
U Novakovoj polovini nalaze se još Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Dijego Švarcman i drugi kvalitetni teniseri, dok će se u donjem delu boriti Medvedev, Cicipas, Tim, Zverev...
Od srpskih tenisera Dušan Lajović sastaje se na startu sa Nikolozom Basilašvilijem, Laslo Đere igra protiv Korentina Mutea, a Filipa Krajinovića čeka duel sa kvalifikantom.
Đoković: Američki Drim tim? Jugoslavija bi bila najjača na svetu
Emotivni Novak dao srce publici: Promenilo mi se raspoloženje kada sam to čuo /video/
Beograd je video briljantnog Đokovića!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala