Australijska država Viktorija uvodi sedmodnevni karantin

CC0 / / Melburn
Melburn - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Druga najnaseljenija australijska država Viktorija uvodi jednonedeljni karantin zbog širenja virusa korona.
„Imamo posla sa visoko zaraznim sojem virusa, varijantom koja zabrinjava, a koja se širi brže nego što smo ikad zabeležili“, rekao je novinarima u Melburnu vršilac dužnosti premijera Viktorije Džejms Merlino.
„Ako se nešto drastično ne dogodi, ovo će postati sve više nekontrolisano“, dodao je on.
Novi klaster infekcija u Melburnu otkriven je početkom ove nedelje i u četvrtak se popeo na 26, nakon 12 novih slučajeva preko noći, dok je broj lokacija izloženih virusima porastao iznad 150.
Glavni zdravstveni menadžer države Viktorija Bret Saton rekao je da „apsolutno očekuje“ da će se pojaviti još pozitivnih slučajeva u narednim danima, jer će varijanta, koja je prvi put otkrivena u Indiji, verovatno biti virulentnija od originalnih sojeva.
Pod blokadom, koja počinje od 23:59 po lokalnom vremenu i trajaće do 3. juna, ljudima će biti dozvoljeno da napuste domove samo radi osnovnih poslova, zdravstvene zaštite, kupovine namirnica, vežbanja ili vakcinacije protiv korona virusa.
Novi Južni Vels, najmnogoljudnija država Australije koja deli granicu sa Viktorijom, pozvao je stanovnike da odlože putovanja u Melburn, prenosi Rojters.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala