Ana Brnabić: Imamo inflaciju non pejpera

Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Vlada ne želi da komentariše non pejpere koji su se pojavili u vezi sa Kosovom i Metohijom, jer je reč o neformalnim politikama, a i ne zna ko su autori.
„Imamo inflaciju non pejpera i nijedan nismo podržali ili opovrgli, zato što to nije način na koji se bavimo politikom. Postoje samo spekulacije, i šta god da kažemo, otkrili bismo svoje karte koje ne želimo da otkrivamo”, rekla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića o non pejperu koji su objavili nemački mediji, a u kojem se pominje reintegracija KiM u sastav Srbije.
Glišić je pitao i u vezi sa prekrajanjem granica, a Brnabićeva je podsetila da je protiv toga da se prekrajaju granice, one koje prihvataju Ujedinjene nacije.
Brnabićeva je saglasna da prekrajanje granica otvara pitanje regionalne stabilnosti, te da su oni koji su priznali takozvanu državu Kosovo otvorili Pandorinu kutiju koju je teško zatvoriti.
„Videli smo to i u Gruziji, Španiji..to su posledice otvaranja Pandorine kutije“, rekla je Brnabićeva.
„Da li imamo platformu (za KiM) — imamo. Imamo i platformu koja je usvojena u ovom domu, ali moramo da kažemo i da se od 2014. godine suočavamo sa realnošću kojoj nismo kumovali”, dodala je ona.
Predsednik Aleksandar Vučić je, kazala je premijerka, pokazao da se bori najbolje što može, a rezultat toga jeste činjenica da mora da se nastavi dijalog Beograda i Prištine iako je za najveći broj država to pitanje bilo zatvoreno i stavljeno ad akta.
„Ne vidim drugi put osim dijaloga i nadam se da će Priština smoći hrabrosti i snage za taj dijalog, koji je u interesu svih nas. Mi smo uvek spremni za dijalog i da razgovaramo“, navela je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala