Stanković održao lekciju igračima: Zaveži usta, primi medalju i tišina /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, očitao je lekciju iz ponašanja svojim fudbalerima nakon što je aktuelni šampion Srbije osvojio duplu krunu pobedom nad Partizanom u finalu Kupa.
Crveno-beli savladali su crno-bele posle velike drame u penalima, a tokom i nakon završetka serije domaći fudbaleri nisu se ponašali u skladu sa veličinom grba kluba.
Nikola Krstović uneo se u lice Vladimiru Stojkoviću, Marko Gobeljić i Gelor Kanga su skinuli šorts u nameri da ponovo isprovociraju golmana Partizana, i Stankoviću se to nije svidelo.
Milan Borjan bio je heroj u penal seriji, usledilo je veliko slavlje, a malo pre dodele medalja trener Zvezde održao je mali sastanak na terenu.
„Momci, molim vas. Budite gospoda i kada slavimo, gospoda. Zaveži usta, primi medalju i tišina. Ok?“, rekao je Stanković.
Na konferenciji za medije posle utakmice, novinar Sputnjika pitao je Stankovića kako je doživeo reakciju Nikole Krstovića koji je burno reagovao nakon datog gola u penal seriji.
Usledio je haos na terenu, a šef stručnog štaba šampiona Srbije rekao je da se granica kulture ne sme prelaziri.
„Seo na klupu, nisam video najbolje. Video sam da je bila gužva. Ne mogu da utičem na sve što se dešava na terenu. Nisu ni na mene uticali kada sam bio igrač, treba biti veliki i kada se izgubi i kada se pobedi. Ne treba prelaziti granicu kulture. Nikada nisam u svojoj karijeri, niti želim da stavim u podređen slučaj nekoga, da posle uspeha ili neuspeha kada dođe do koškanja da ne daj bože udarim nekoga. Posle bih se kajao dugo, ja bih se kao čovek osećao loše. Ali, ne mogu da kontrolišem baš sve na terenu“, rekao je Stanković našem reporteru.
Stanković je dodao da će se Gobeljić sigurno kajati zato što je skinuo šorts jer to nije u fer-plej maniru i izvinio se u ime FK Crvena zvezda.
Stanković o Gobeljićevom skidanju šortsa ispred Stojkovića: Kajaće se sutra
Izgubio je dostojanstvo, ali ga saigrači brane: Njemu se skida kapa, a ne gaće
Nezapamćen haos u finalu Kupa – Zvezda posle penala srušila Partizan i osvojila duplu krunu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala