Putin: Ruska privreda se oporavlja posle pandemije, građani da se vakcinišu i slede stav stručnjaka

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Ruska privreda se, bez obzira na poteškoće, postepeno obnavlja i prevazilazi posledice pandemije virusa korona, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. On je ukazao i na potrebu da se što veći broj građana vakciniše kako bi se smanjili rizici od širenja bolesti.
„Ruska ekonomija se, bez obzira na sve teškoće, ipak postepeno oporavlja i prevazilazi posledice epidemije virusa korona. U periodu januar-mart ove godine BDP je za svega jedan odsto niži nego u periodu prošle godine koji je prethodio krizi“, rekao je Putin na sednici o ekonomskim pitanjima.
Putin je upozorio da i u ruskoj i u svetskoj ekonomiji i dalje postoje faktori nestabilnosti i da je, imajući to u vidu, neophodno stalno „opipavati puls“.
​U tom kontekstu je govorio i o potrebi da se smanjuju rizici širenja virusa i formiranja kolektivnog imuniteta vakcinacijom koja bi obuhvatila što veći broj stanovnika Rusije.
Putin, međutim, smatra da uvođenje obavezne vakcinacije nije svrsishodno.
​„Znam da postoje različita mišljenja po pitanju uvođenja obavezne vakcinacije protiv virusa korona. Želim još jednom da iznesem svoj stav. Prema mom mišljenju, nije svrsishodno i ne treba uvoditi obaveznu vakcinaciju“, rekao je ruski predsednik na sednici. Građani sami moraju da shvate da je to potrebno, dodao je on.
Predsednik je apelovao na sugrađane da se vakcinišu, ističići da je ruski preparat pouzdan i bezbedan i da ima milionsku primenu, kao i da bi  ljudi treba da formiraju svoje mišljenje verujući u stručni stav lekara.
Podsetimo, i ruski predsednik se vakcinisao.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala