Pojačate sebe i oslabite protivnika – jednim potezom: „Nerealan osećaj, ali to je biznis“ /video/

© Foto : Screenshot/Youtube@BC Partizan TVAmerički košarkaš Trej Dreksel u dresu Partizana
Američki košarkaš Trej Dreksel u dresu Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Neposredno pred početak plej-ofa košarkaške Superlige Srbije se desila nesvakidašnja situacija, pošto je za Partizan potpisao američki bek Trej Dreksel, dosadašnji član Mladosti iz Zemuna. Zašto je došlo do ovog transfera – otkriva Sputnjik.
Dvadesettrogodišnji Dreksel je cele sezone nosio dres Mladosti, za koju je nastupao u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) i ABA 2 ligi.
Dreksel je samo da je nastupao za ekipu iz Zemuna, već je bio i najbolji igrač iste, sa prosekom od 22,6 poena, 6,7 skokova i 4,9 asistencija po utakmici u KLS-u.
Kvalitetne partije nisu nedostajale ni u ABA 2, gde je imao prosek od 18,5 poena, 6,9 skokova i 3,4 asistencije po meču, što je privuklo pažnju Partizana.
Iako je do početka ove nedelje na papiru bio igrač Mladosti, ovogodišnji šampion KLS-a je izašao u susret Partizanu zbog poslovno-tehničke saradnje dva kluba, ali i u želji da Dreksela pošalje na viši nivo.
Zbog postojećih problema sa povredama, crno-beli nisu doveli samo Dreksela, već i Dušana Miletića, koji je ove sezone igrao za Borac iz Čačka, i dosadašnjeg člana Slobode iz Užica Aleksu Stepanovića, koji je nekoliko nedelja unazad trenirao sa crno-belima.
Drekselov transfer je privukao pažnju javnosti zbog toga što je prvi duel plej-ofa Superlige Srbije (nastavka KLS-a) između Mladosti i Partizana planiran za 27. maj, samo nekoliko dana nakon što je Dreksel prvi put obukao crno-beli dres.
„Nerealan osećaj, osećam se malo kao Kevin Durent. Sa tim momcima sam prošao kroz dosta toga, ceniću te uspomene do kraja života. Biće čudno igrati protiv njih, ali košarka je igra, košarka – biznis. Morate da date sve od sebe svaki put kada izađete na teren i ja ću to uraditi“, rekao je Dreksel na prvom treningu Partizana.
Mladost ove godine nije bila samo najbolja ekipa KLS-a, već i najbolji predstavnik Srbije u ABA 2 ligi, koju je završila porazom u polufinalu od šampiona, Studenskog centra iz Podgorice.
Za taj uspeh ogromnim delom odgovoran je Dreksel, upravo zbog čega je Partizan rešio da iskoristi mogućnost da ga dovede u svoje redove.
Što se tiče mlade ekipe Mladosti, odlazak Dreksela svakako predstavlja veliki udarac za kvalitet ekipe, ali ne i nešto što se nije, u neku ruku, očekivalo.
Sudijska trojka – Nikolić, Pukl, Petek - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
„Vama je lako jer vas čuva policija, a ja moram da izvučem živu glavu iz Podgorice“
Klub iz Zemuna svoje mesto među divovima kao što su Partizan i Crvena zvezda traži kao projekat koji za cilj ima razvijanje kvalitetnih, mladih igrača – što neretko u svetu košarke za ovakve klubove znači i relativno brz rastanak sa njima.
Zbog postojeće poslovno-tehničke saradnje, ali i vizije kluba, Mladost se nije protivila odlasku Dreksela, koji će preći na viši nivo od onog na kojem je prethodno bio – što u igračkom, što u finansijskom smislu.
Prvi meč duela Mladost – Partizan na programu je 27. maja, dok će se revanš odigrati dva dana kasnije. Obe utakmice igraće se na Partizanovom domaćem terenu, u dvorani „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.
Zvezda opet pala u Podgorici!
Jokić je našao rešenje za „tuču“ i sudije! /video/
Srbin je navikao na „atmosferu linča“ – da li će i mladi Amerikanac? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala