Maestralni Dončić bacio Kliperse na kolena! /video/

© AP Photo / Marcio Jose SanchezKošarkaš Dalas Meveriksa – Luka Dončić
Košarkaš Dalas Meveriksa – Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su LA Kliperse 127:121 i poveli 2-0 u prvoj rundi plej-ofa. Fenomenalan meč odigrao je reprezentativac Slovenije Luka Dončić, a serija se sada seli u Teksas gde će se odigrati naredne dve utakmice.
Malo ko je mislio da će rezultat u seriji posle dva meča u Los Anđelesu biti 0-2, međutim, Meveriksi su sve iznenadili i sa dve sjajne utakmice pokazali su čvrstinu, znanje i kvalitet.
Očekivao se odgovor Klipersa nakon što je Dalas slavio u prvom susretu, ali izabranici Tajrona Lua nam nisu to pružili. Ponovo su odigrali loše, pre svega defanzivno i gosti su zasluženo slavili.
Luka Dončić ponovo je pokazao da je veliki pobednik i da ćemo ga u budućnosti redovno gledati u završnicama najjače košarkaške lige na svetu.
Reprezantativac Slovenije na terenu je proveo 38 minuta i utakmicu je završio sa 39 poena (16/29), sedam skokova i isto toliko asistencija.
Dončić, iako ima samo 22 godine, potvrdio je da je fenomenalan lider i da je sa ovakvom ekipom Dalasa, koja ima mnogo mana, u stanju da pobedi i najbolje timove u ligi.
Luku su u završnici udvajali, te je utakmicu trojkom prelomio Tim Hardavej junior koji je na 63 sekunde do kraja doneo ekipi velikih +7 – 123:116.
Klipersi nisu uspeli da se vrate iz zaostatka od sedam poena i nakon dve utakmice nalaze se veoma blizu eliminacije iz plej-ofa.
Pored Dončića, Hardavej je postigao 28 poena, Porzingis je ubacio 20, Kleber 13, a Ričardson i Branson po devet poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru.
U poraženom timu istakli su se Kavaj Lenard sa 41 poenom, šest skokova i četiri asistencije, kao i Pol Džordž sa 28 poena, 12 skokova i šest uspešnih dodavanja.

NBA, rezultati:

Bruklin – Boston 120:108 (2-0)
Finiks – LA Lejkers 102:109 (1-1)
LA Klipers – Dalas 121:127 (0-2)
Srbin je navikao na „atmosferu linča“ – da li će i mladi Amerikanac? /video/
Jokić je našao rešenje za „tuču“ i sudije! /video/
Mirotića je udario pesnicom, a sada je napao Bjelicu – zbog Janisa /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala