Kremlj o epidemiološkim merama samita: Bezbednost predsednika prioritet

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoArhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi
Arhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je će stručnjaci biti ti koji će dati poslednju reč po pitanju epidemioloških mera oko predstojećeg samita predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi, ali da je apsolutni prioritet njihova zdravstvena bezbednost.
„Učestvovaće i ruski i američki stručnjaci, oni će dati poslednju reč“, rekao je on upitan od strane novinara da li će biti moguće prisustvo ljudi na samitu koji nisu primili vakcinu protiv virusa korona.
Peskov je kazao i da će Rusija i SAD u najskorijoj budućnosti pokrenuti dijalog kako bi se definisala sva moguća logistička pitanja predstojećeg susreta.
„Nakon što je doneta formalna odluka o organizaciji samita mislim da ćemo uskoro početi da razgovaramo o svim ostalim logističkim pitanjima. Za sada nema nikakvih dodatnih detalja, a i nemoguće je bilo šta reći pre nego što o tome budemo razgovarali sa američkom stranom“, dodao je.
Naveo je i da još uvek predstoji razgovor sa Vašingtonom o tome gde će tačno biti održan susret Putina i Bajdena u Ženevi.
Podsetimo, susret Putina i Bajdena je najavljen za 16. jun u Švajcarskoj.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala