Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, plejmejker Anadolu Efesa, proglašen je za najkorisnijeg košarkaša Evrolige u sezoni 2020/2021.
U istoj sezoni Srbija će imati najkorisnije igrače (Nikola Jokić u NBA) u dve najbolje lige na svetu, te će se time pomeriti nove granice domaće košarke.
Napomenimo i da je Micić treći Srbin koji je osvojio prestižnu nagradu od njenog uvođenja u sezoni 2004/2005. godine. Prethodno je za MVP-a proglašen Miloš Teodosić 2010, odnosno Nemanja Bjelica 2015. godine.
Micić iza sebe ima fenomenalnu godinu u kojoj je sa Anadolu Efesom izborio plasman na Fajnal for, a ligaški deo završio je sa prosekom od 16,3 poena i 4,8 asistencija.
Micić je bio ključni košarkaš za igru Efesa, te je predvodio ekipu do 14 pobeda u poslednjih sedamanest utakmica regularnog dela sezone.
U četvrtfinalu elitnog evropskog košarkaškog takmičenja igrao je na vrhunskom nivou i spada među najzaslužnije što je turski klub eliminisao Real Madrid.
Srpski košarkaš potpuno je sazreo, ima 27 godina i naredne sezone verovatno će se pridružiti Jokiću, Bogdanoviću, Marjanoviću i ostalim našim igračima u NBA ligi.
Prava na Micića polaže Oklahoma koja, prema spekulacijama, jedva čeka da ga dočeka i da sa njim napadne plej-of najjače košarkaške lige na svetu.
Pre toga očekuje ga Fajnal for Evrolige koji se igra narednog vikenda, a zatim kvalifikacije za Olimpijske igre i nadamo se najveće sportsko planetarno takmičenje.
Petorka za budućnost u kojoj nema Zvezde i Partizana ali ima više Srbije nego ikada
„Vama je lako jer vas čuva policija, a ja moram da izvučem živu glavu iz Podgorice“
Lejkersi odgovorili kritičarima, „vanzemaljci“ iz Bruklina gaze /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala