Devet godina za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICBiznismen Milan Beko
Biznismen Milan Beko - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Viši sud u Beogradu osudio je danas na devet godina zatvora Aleksandra Zdravkovića po optužbi da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kada je Beko teško ranjen.
Ova prvostepena presuda doneta je po drugi put i njome je izrečena kazna za godinu dana manja nego prvom presudom, koju je u julu pošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi.
I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, koji će doneti konačnu odluku u ovom slučaju.
Postupajući tužilac Nenad Stefanović tražio je najmanje 15 godina zatvora za Zdravkovića i najavljuje žalbu, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi, pa je izvesno da će se žaliti i oni, preneo je Tanjug.
Zdravkoviću je danas produžena i mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućni pritvor u kojem je od jula prošle godine. Prethodno je u klasičnom pritvoru bio četiri godine.
Zdravković je na prvom suđenju ponovio da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.
Prema optužnici, Zdravković je ispred Bekove kuće na Senjaku prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine najpre pucao u zadnje staklo vozila, iza suvozača, a zatim u staklo na suvozačevim vratima.
Potom je ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača.
Beko je, kako se navodi u optužnici, izašao iz vozila, a optuženi ga je pogodio sa tri hica dok je stajao pored vozila, preneo je Blic.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala