Belorusija o zabrani letova: Ako treba, letećemo i preko Severnog pola

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAvion beloruske kompanije "Belavija"
Avion beloruske kompanije Belavija - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je komentarišući zabrane pojedinih zemalja Evropske unije da nad njihovom teritorijom leti beloruska nacionalna aviokompanija, rekao da će „Belavija“ ubuduće leteti preko neutralnih teritorija Baltika, Sredozemnog mora, a ako bude bilo potrebno, i preko Severnog pola.
„Možemo da letimo i drugim pravcima. Imamo Rusiju, Kinu, Indiju i druge zemlje u istočnom, južnom i severnom pravcu. Letećemo preko Sredozemnog mora, preko Baltika, pa čak i preko Severnog pola – to nam niko neće zabraniti“, rekao je on.
Lukašenko je dodao da je Minsk oduvek bio zainteresovan za porast turističke razmene i jačanje kontakata među ljudima, ali da se sada situacija promenila.
© SputnikLetovi Belorusija
Letovi Belorusija - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Letovi Belorusija
Takođe, beloruski predsednik je upozorio da je pripremljen paket recipročnih mera svim zemljama koje su preduzele neprijateljske korake prema Minsku, bilo da je reč o embargu na trgovinu ili o ograničenjima tranzita.
„U stanju smo da zaštitimo svoje građane i svoja preduzeća. Mere će biti bolne za sve one koji su zauzeli neprijateljski stav“, naglasio je.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala