Ko je „kengur“ s jugoslovenskim korenima koji je presudio selektoru Srbije?

© Foto : Screenshot/Youtube@Sydney InternationalAustralijski teniser Aleksandar Vukić
Australijski teniser Aleksandar Vukić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Viktor Troicki, srpski teniser i selektor Dejvis kup reprezentacije, doživeo je poraz u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos od malo poznatog Australijanca Aleksandra Vukića, tenisera koji poreklo vuče sa teritorije bivše Jugoslavije.
Troicki je u prvom kolu kvalifikacija uspeo da na neverovatan način nadoknadi zaostatak od 0:6, 2:5 i plasira se u narednu rundu, ali prolaz pored 25-godišnjeg Vukića nije uspeo da pronađe.
Trenutno 208. teniser planete je bio bolji posle nešto više od sat i po vremena borbe, po setovima – 3:6, 6:2, 6:4.
Troicki je briljirao na startu meča, pošto je protivniku u prvom setu dva puta oduzeo servis, dok je u svoja četiri gema izgubio ukupno četiri poena.
Ključni momenat desio se na startu drugog dela igre. Iskusni Srbin je propustio dve vezane brejk lopte na 1:0, onda pretrpeo brejk u narednom gemu, da bi zatim propustio još jednu priliku za brejk.
I treći set odlučilo je samo par momenata, pošto je Troicki svoju brejk loptu propustio na 2:1, a Vukić iskoristio svoju na 3:3, te nekoliko gemova kasnije mirno priveo meč kraju.
Vukićev protivnik u finalnoj borbi za glavni žreb Rolan Garosa biće Amerikanca Bjorn Fratanđelo.

​Ko je Aleksandar Vukić, teniser balkanskog porekla?

O Aleksandru Vukiću se ne može mnogo toga pročitati na internetu, delom zbog toga što tek prošle godine prvi put uspeo da se probije među najboljih 200 na svetu.
Zvanični sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) ga je početkom ove godine svrstao među deset najzanimljivijih igrača sa čelendžer nivoa, koji bi mogli da naprave „bum“ i u višem rangu.
Vukić je rođen 6. aprila 1996. godine u Sidneju, ali kroz njega teče balkanska krv, pošto mu je otac iz Crne Gore, a majka iz Bosne i Hercegovine. Upravo su ga roditelji, kako se navodi, sa pet godina upoznali sa „belim sportom“.
Iako je odrastao u Australiji, preselio se u Sjedinjene Američke Države gde je 2018. godine dobio diplomu u oblasti finansija na Univerzitetu Ilinois.
Vukić je jedan od sve većeg i većeg broja uspešnih igrača koji su put ka profesionalnim teniskim vodama našli putem koledža, a daleko od toga da je jedini koji je to uradio a da nije Amerikanac.
Popularni Vuki je u martu prošle godine prvi put došao do finala jednog čelendžera, ali ne i do titule. Iste godine se kvalifikovao za Rolan Garos, prvi Grend slem u karijeri, da bi uspeh ponovio i na Australijan openu ove sezone.
Prvu ATP pobedu u karijeri ostvario je u Melburnu, na jednom od turnira iz serije 250, gde je pobedio Jen-Sun Lua, a sada je na pragu da se ponovo plasira na Otvoreno prvenstvo Francuske.
Šok za Srbina usred Beograda – 6:0, 6:0!
Đoković se u Beogradu nervirao, pa smo ga pitali – šta je idealno?
Đoković: Video sam sve, to je prljav sistem!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala