Severni gigant: Nuklearna raketna krstarica „Petar Veliki“ na vežbama u Barencovom moru /video/

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaTeška atomska raketna krstarica "Petar Veliki" i raketna krstarica "Maršal Ustinov" u pristaništu Severne flote Rusije u Severomorsku
Teška atomska raketna krstarica Petar Veliki i raketna krstarica Maršal Ustinov u pristaništu Severne flote Rusije u Severomorsku - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
Brodovi su prilikom izlaska na otvoreno more izveli manevre sa helikopterima Ka-27 i avionima Il-38 i pronašli uslovnu neprijateljsku podmornicu. U ovoj akciji im je pomogla hidroakustična stanica i hidroakustične bove spuštene iz aviona.
Teška nuklearna raketna krstarica Severne flote „Petar Veliki“ isplovila je u Barencovo more. Pratilo ju je više od deset malih raketnih i protivpodmorničkih brodova i minolovaca, podmornica, kao i avioni i helikopteri, zajedno sa specijalnom jedinicom Koljske flotile za borbu protiv podmorskih diverzanata. Sve snage su upućene u more kako bi učestvovale u vežbama.
Nakon što su brodovi napustili Severomorsk počela je priprema prolaza duž plovnog puta koji je očišćen od mina. Zatim je odbijen napad uslovnih diverzanata u brzim čamcima koji su zaustavljeni napadom marinaca sa gornje palube krstarice „Petar Veliki“.
Vežbe je vodio zamenik komandanta Severne flote vice admiral Oleg Golubjev.
Nakon što su svi zadaci realizovani sve snage su se vratile u svoje baze.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala