Putin: Ruska nuklearna trijada drastično ojačana

© Sputnik / Sergeй Ilьin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
Potencijal ruskih strateških nuklearnih snaga je drastično uvećan, proširene su mogućnosti ruske vojne mornarice, a pri kraju su i testiranja najnovije hiperzvučne rakete „Cirkon“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Vojska i mornarica sa visokom dinamikom dobijaju najnovije tipove naoružanja i vojne tehnike, ozbiljno je ojačan potencijal nuklearne trijade, proširene su borbene mogućnosti flote, između ostalog i zahvaljujući raketama `Kalibar`, a u završnoj su fazi i ispitivanja hiperzvučne rakete `Cirkon`“, rekao je Putin na otvaranju čitave serije sastanaka po pitanju odbrane koji se održavaju u Sočiju.
Ruski predsednik je tom prilikom istakao da bi usavršavanju strateških nuklearnih snaga Rusije potrebno posvetiti ozbiljnu pažnju, kao i da je neophodno razvijati već postojeći arsenal.
„Strateške nuklearne snage su ključni faktor osiguravanja stabilnosti i bezbednosti Rusije, stoge im je potrebno posvetiti najozbiljniju pažnju. Naša vojska, kao što znate, a sada to znaju i svi, prva u svetu koja je dobila hiperzvučno oružje“, naglasio je on.
Pojasnio je da se tu radi o sistemima „Avangard“, kao i o raketama-nosačima „Kindžal“, koje su izvele već 160 letova.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala