Krivokapić: Današnji dan – novi zaokret /video, foto/

© FotoPredsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
U Banjaluci je održan sastanak predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u zvaničnoj poseti Srpskoj. Krivokapić je naglasio da današnji dan predstavlja zaokret jer je prethodna vlast Crne Gore vrlo često zaboravljala određene regione koji nose prefiks koji nije bio prihvaćen na najbolji način. 
"Mi želimo da to promenimo. Nije bitno kako se ko oseća, šta je po nacionalnosti jer je došlo vreme da ekonomija dominira na ovim prostorima", rekao je premijer Crne Gore.
Poručio je da upravo vlada na čijem je čelu šalje jednu takvu poruku - da je okrenuta ka boljoj budućnosti i prosperitetu, prvenstveno građana Crne Gore, te jačanju i unapređenju saradnje sa svim susedima.
Krivokapić je rekao da u vremenu krize moramo da pokažemo apsolutnu solidarnost, ističući da je za Crnu Goru u ovom trenutku najbitnije da spremno dočeka turističku sezonu. Pozvao je građane Srpske da posete crnogorsko primorje.
Predsednica Srpske je nakon sastanka rekla da je razgovarano o odnosima Republike Srpske i Crne Gore i unapređenju saradnje.
"Ovo je bila prilika da upoznam premijera Crne Gore o političkoj situaciji, da su institucije stabilne", rekla je Cvijanović.
Nakon sastanka sa predsednicom Srpske, premijer Crne Gore razgovarao je i sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem, prenosi RTRS.
Višković i Krivokapić o putnoj infrastrukturi, energetici
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem razgovarao o saradnji Banjaluke i Podgorice, razvoju putne infrastrukture i energetskim potencijalom.
Višković je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao da su se Krivokapić i on saglasili da je neophodno što pre obezbediti finansijska sredstva za izgradnju puta Brod na Drini-Foča prema Šćepan Polju.
Naveo je da je Crna Gora više nego zainteresovana za gradnju putnih pravaca koji je povezuju sa Republikom Srpskom i BiH. Napomenuo je i da ukidanje naplate putarine na putu Trebinje-Herceg Novi značajno olakšava komunikaciju i protok ljudi.
Govoreći o energetici, Višković je istakao da Crna Gora i Republika Srpska značajan energetski potencijal koriste iz termoelektrana i da se moraju što pre okrenuti obnovljivim izvorima energije. Razgovarano je i o turističkim potencijalima.
Krivokapić je izrazio zadovoljstvo današnjom posetom Republici Srpskoj, ističući da između Crne Gore i Srpske nema nikakvih graničnih sporova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala