Jokić je našao rešenje za „tuču“ i sudije! /video/

© AP Photo / Joe MahoneyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, reprezentativac Srbije, odigrao je briljantnu partiju u drugoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige protiv Portlanda i doneo pobedu svom Denveru rezultatom 128:109, za izjednačenje na ukupno 1-1 u trijumfima.
Jokić je za nešto više od 31 minuta provedenog na parketu ubacio 38 poena uz osam skokova i pet asistencija, a tokom duela je trpeo žestoke duele sa rivalima, tražio je od arbitara da to sankcionišu, ali je u svemu on bio kažnjen – tehničkom greškom.
Uprkos svemu, Jokić je sa svojim timom uspeo da pronađe balans koji nije postojao u prvom meču, ekipa Portlanda nije udvajala srpskog centra pa je on mogao da podeli i koju asistenciju više, u odnosu na svega jednu sa starta serije.
Ovoga puta imao je i bolju podršku saigrača, petorica njih su imali dvocifreni poenterski učinak, prednjačio je Majkl Porter sa 18 poena, Pol Milsap je dodao 15, Eron Gordon 13, a Monte Moris i Fakundo Kampaco po 12.
Na drugoj strani sjajno je odigrao Demijen Lilard sa 42 poena, Si Džej Mekalum je dodao 21, Nik Pauel 15, dok je Jusuf Nurkić ostao na sedam poena i 13 skokova.
Sledeći duel Denvera i Portlanda je na programu u noći između četvrtka i petka.
► Srbin je navikao na „atmosferu linča“ – da li će i mladi Amerikanac? /video/
► Amerikanac izazvao Teodosića – da li će prihvatiti? /video/
► Zvezda opet pala u Podgorici!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala