Vašington ne odustaje od gasne „španske serije” /video/

Pratite nas
Koliko će još politika a ne ekonomska logika određivati buduće energetske projekte, posebno one u gasnom sektoru u Današnjoj „Energiji Sputnjika” Jelica Putniković razgovara sa sa energetičarom Milošem Zdravkovićem.
Amerika je odustale od sankcija protiv operatora gasovoda „Severni tok“, kompanije „Nord strim AG“, njenog direktora i saradnika, bila je vest koji su pozdravili svi oni koji ovaj projekat posmatraju kroz njegove ekonomske benefite za evropske potrošače gasa. Međutim, to je razljutilo antiruski nastrojene političare u SAD.
Usledili su komentari, poput onoga, da će Vašington, ipak, sprečiti puštanje u rad „Severnog toka 2“, a onda je Američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv ruskih kompanija i brodova koji rade na gasovodu „Severni tok 2“.
„Spašavaju čast”, čuli su se komentari u kojima se zaključuje da se ne može sprečiti finiš gradnje ovog gasovoda.
Istovremeno, očigledno je da je američki predsednik Džo Bajden u vrućoj stolici po pitanju Rusije. Ne samo zbog „Putinovog gasovoda”.
Ovo toplo hladno političko prepucavanje američkih političara sa ruskim gasom sad već podseća na „španske serije”. I, svima je jasno da Nemačka neće dozvoliti da se gasovod zaustavi.
Gasna "španska serija" tema je večerašnje emisije Energija Sputnjika koju možete pratiti u 21 sat na talasima Studija B.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala