Roskomnadzor spreman za dijalog sa „Guglom“ na sudu

© AP Photo / Virginia Mayo, FileGugl
Gugl - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije (Roskomnadzor) spremna je za dijalog sa „Guglom“ na sudu, saopštio je Sputnjiku zamenik direktora Roskomnadzora Vadim Subotin.
„Sve će biti u okviru sudskog procesa. Naravno, to su naši zahtevi“, odgovorio je Subotin na pitanje kako će Roskomnadzor reagovati na tužbu.
Arbitražni sud u Moskvi je za 14. jul zakazao preliminarno ročište povodom zahteva „Gugla“ da se delovanje Roskomnadzora za ograničavanje pristupa informacionom resursu, izdato u 12 obaveštenja, proglasi nelegalnim, sledi iz saopštenja suda.
Zahtev je predat sudu 23. aprila i po tom pitanju nije ništa učinjeno, jer „Gugl“ nije platio državnu taksu i kopiju žalbe nije poslao okrivljenom. Nakon uklanjanja nedostataka, sud je 11. maja prihvatio zahtev za pokretanje postupka. Sadržaj osporenih zahteva nije naveden u sudskim materijalima.
Podsetimo, ranije danas sud u Moskvi prihvatio je tužbu kompanije „Gugl“ protiv Službe za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije (Roskomnadzora) u kojoj se traži da se blokira 12 naloga sa ilegalnim sadržajem na „Jutjubu“ u kojima se pozivalo na učešće u neodobrenim skupovima u januaru 2021. godine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala