Određen pritvor za 10 nasilnika iz Beton hale

© AP Photo / Darko VojinovicPripadnici Žandarmerije Srbije stoje ispred navijača Crvene zvezde za vreme fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda u Beogradu
Pripadnici Žandarmerije Srbije stoje ispred navijača Crvene zvezde za vreme fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Svim učesnicima u neredima u Beton hali određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je Blicu u Tužilaštvu.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za svih 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u Beton hali, koji su prethodno na saslušanju negirali da su učestvovali u neredima.
Pritvor je određen za U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, V.J, F.M, N.R, I.Š. da ne bi uticali na oštećene, koji su tom prilikom zadobili povrede kao i na svedoke, kažu u tužilaštvu.
Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.
Prilikom saslušanja, svih 10 okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći da su bili prisutni na proslavi šampionske titule FK Crvena Zvezda i da su se nalazili kod ugostiteljskog objekta gde se incident dogodio („Lafajet“), tvrdeći da ni na koji način nisu učestvovali u njemu.
Tužilaštvo u saopštenju navodi da su se, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafajet“ u Beton hali, okrivljeni izdvojili u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta.
„Tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede“, navodi tužilaštvo.
U dokaznom postupku tužilaštvo je najavilo da će ispitati oštećene i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih.
Takođe će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.
Višem javnom tužilaštvu će biti podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika, za kog se sumnja da je bio umešan u nerede, potvrđeno je Tanjugu.
Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem.
Njih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 okrivljena će postupak biti nastavljen redovnim putem jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka, rekla je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu suda Olivera Ristanović.
Do incidenata u Beton hali je došlo posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se veća grupa izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u Beton hali, gde su u baštama restorana sedeli gosti.
Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je juče tužilaštvo.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala