Kreće pilot projekat nove kriptovalute u Aziji

Kriptovaluta - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Južna Koreja će odabrati dobavljača tehnologije za izradu pilot platforme za razvoj digitalne valute, približavajući se stvaranju svoje kriptovalute koju će podržati centralna banka, objavila je ta banka u ponedeljak.
Korejska centralna banka traži partnera koji će istražiti mogućnost pokretanja digitalne valute u test okruženju.
Platforma će sadržavati simulacije poslovnih banaka i prodajnih mesta, a uključivaće plaćanje putem mobilnih telefona, prenos sredstava i polaganje depozita, objavila je Banka Koreje, prenosi Seebiz.eu.
Pilot program će trajati od avgusta do decembra ove godine.
Aktivnosti BOK dolaze u vreme širenja bitkoina i drugih kriptovaluta, koje menjaju način funkcionisanja finansijskog sektora.
Centralne banke od Kine do Velike Britanije i Švedske gledaju na razvoj digitalnih valuta kao na način modernizacije sopstvenih finansijskih sistema, te ih prihvataju radi ubrzanja domaćih i međunarodnih transakcija.
Centralne banke zemalja sa petinom svetske populacije će najverovatnije izdavati vlastite digitalne valute u naredne tri godine, pokazalo je istraživanje Banke za međunarodna poravnanja.
"Udeo gotovinskih transakcija se znatno smanjuje. Potezi koje sada pokrećemo su priprema za promene", rekao je zvaničnik BOK na konferenciji za novinare.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala