Brnabićeva: Vakcine koje se koriste u Srbiji priznaće svi

© Sputnik / Lola Đorđević Ana Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija ima odlične rezultate, ne samo na polju vakcinacije već i u ekonomiji, da je primer za mnoge, čak i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kako je ocenila, kao i sve vakcine kojima su gradajani Srbije vakcinisani, priznavati svi.
"Verujem da će i Sinofram vakcina brti prihvaćena u EU, kao što su je prihvatile i Grčka i Mađarska, takođe i Španija, pregovaramo sa Izraelom, oni su rekli da će priznavati samo one koji su oni priznali, rekla je Brnabićeva gostujući na TV Pink i naglasila da je uverena da će EU priznati sve vakcine.
Brnabić je rekla da su digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će i građani Srbije morati da pokazuju, priznavati svi.
"Bili smo prva ili druga zemlja koja je počela da ih koristi, već ih je unilateralno priznala Grčka, jer još nema svoje digitalne sertifikate, priznali su naše, UAE ih je priznala, Turska, Mađarska, sada i Španija, očekujem da ih bez ikakvih problema priznaju svi", rekla je premijerka Srbije i dodala da su naši digitalni sertifikati primer kako oni treba da izgledaju.
Premijerka je ponovila da je brine mali procenat vakcinisanih mladih ispod 30 godina.
"Mladi, a vakcinisano ih je 12 odsto, drže ključ kraja epidemije u svojim rukama i potpune bezbednosti i sigurnosti, i kolektivnog imuniteta, kazala je Brnabić.
Dodala je da Vlada radi sa celokupnom ivent industirijom, Egzitom, Bir festom, Lav festom i „da je predlog da se na Svetski dan muzike otvori Srbija“.
Da li ćemo uspeti videćemo za sada sve deluje jako dobro, rekla je Brnabić i dodala da se nada da će i 3.000 dinara motivisati ljude da se vakcinišu.
Predsednica Vlade naglasila je da Srbija i u ekonomiji ima odlične rezultate, da industrija raste, građevinarstvo takođe beleži jak rast, kao i oblast informaciono-komunikacionih tehnologija, koja je, kako je dodala, samo u martu imala rast od 27 odsto.
"Sve ide dobro da se čak i plašim koliko nam dobro ide", rekla je predsednica Vlade.
Prema njenim rečima, Vladi je cilj da se dostigne rast od sedam odsto, koliko im je zadao predsednik Vučić.
"Moraćemo dobrano da povučemo, to je dobro što dajete sve od sebe, izvlačite svaki atom snage i pokušavate da iskoristite sve, rekla je ona i posetila da je samo takav pristup omogućio da zabeležimo pad od jedan odsto dok su svi ostali padali mnogo više.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala