Srbin je navikao na „atmosferu linča“ – da li će i mladi Amerikanac? /video/

© AP Photo / Seth WenigTrej Jang – košarkaš KK Atlanta Hoks
Trej Jang – košarkaš KK Atlanta Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Atmosfera u Medison Skver Gardenu na utakmici između Njujork Niksa i Atlante Hoks podsetila je na momente iz evropskih dvorana gde navijači podržavaju svoju ekipu i žestoko vređaju protivnika.
U Sjedinjenim Američkim Državama ovakvu atmosferu možete da doživite jedino u Njujorku i zbog toga se veliki broj navijača iz Evrope opredeli da navija za Nikse jer su najbliži srcu.
Košarkaši Trej Jang i Bogdan Bogdanović – Atlanta Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Bogdan briljirao u paklu Medison Skver Gardena! /video/
Niksi imaju veliku istoriju, mnogi ovaj grad nazivaju „košarkaškom mekom“, a u noći između nedelje i ponedeljka u „veliku jabuku“ vratio se plej-of i atmosfera je bila kao u najslavnijim danima franšize.
U Evropi, posebno u Srbiji, takva euforija na tribinama u narodu nazvana je „atmosfera linča“, te su gotovo svi košarkaši Atlante prvi put osetili toliku mržnju.
Svi osim Bogdana Bogdanovića koji je u karijeri upravo treniran da igra u ovakvim atmosferama. Srpski košarkaš kao član Partizana odigrao je veliki broj derbija sa Zvezdom, a potom je i u dresu Fenerbahčea bio akter burnih utakmica sa, pre svega, Galatasarajem.
I, Bogdanović je uvek dobro igra kada bi cela dvorana bila protiv njega, te je tako bilo i u prvom susretu protiv Niksa. Pogodio je ključnu trojku na 55 sekundi do kraja, a meč je završio sa 18 poena.
Za srpskog igrača ovakva atmosfera u Gardenu nije bila iznenađujuća, ali jeste za Treja Janga koji je bio posebno na udaru navijača Niksa.
Vređali su ga, psovali, a on ih je na kraju utišao pogotkom u poslednjim trenucima utakmice.
„Radim nešto dobro čim me toliko mrze. To je očigledno i neka ih, neka pričaju svašta“, rekao je Jang posle utakmice i dodao:
„Sećam se da su me na početku utakmice vređali. Nakon što sam pogodio flouter za pobedu, odjednom su utihnuli. Čekao sam da ponovo krenu da me vređaju“.
Bogdan odavno zna šta je „atmosfera linča“, a u prvoj utakmici to je osetio i Trej Jang – i što je najvažnije to ga nije omelo, već ga je samo podstaklo da odigra fantastičnu utakmicu.
Bogdan briljirao u paklu Medison Skver Gardena! /video/
Aktuelni šampion u problemu, Grizliji šokirali Džezere! /video/
Da li je pronađen ključ za Jokićevo „gašenje“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala