Blinken: Sastanak sa Lavrovom bio konstruktivan

© AP Photo / Saul LoebAmerički državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku u Rejkjaviku
Američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku u Rejkjaviku - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Rejkjaviku vođen „konstruktivan i vrlo poslovan“ razgovor.
„Mislim da smo imali konstruktivan i vrlo poslovan razgovor koji je trajao skoro dva sata“, rekao je Blinken u intervjuu za televiziju „Si-En-En“.  
Blinken je naglasio da bi stabilniji i predvidljiviji odnosi sa Rusijom „bili dobri za SAD“, ali da na kraju odluka o mogućnosti takve saradnje ostaje na Moskvi.
Stabilniji i predvidljiviji odnosi sa njima, mislim da bi bili dobri za nas, za njih i, rekao bih, za svet... Na kraju krajeva, na Rusiji je da odluči da li želi predvidljivije i stabilnije odnose. Moramo da proverimo ovu pretpostavku“, konstatovao je Blinken.
Prvi sastanak Lavrova i Blinkena održan je 19. maja u Rejkjaviku na marginama ministarskog sastanka Arktičkog saveta.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala