Nadal je ostao u vremenu Obame – Đoković čeka Pariz za osvetu

© AP Photo / Michel EulerTeniseri Rafael Nadal i Novak Đoković
Teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Pobeda Rafaela Nadala nad Novakom Đokovićem u finalu turnira u Rimu ponovo je otvorila debatu o tome ko je generalno bolji teniser.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Đoković: Koliko puta još moram to da ponovim?
Španac je „kralj šljake“ i to je dokazao mnogo puta, ali nikada niko nije uspeo da ga na omiljenoj podlozi ugrozi kao Đoković.
Novak nije najveći ljubitelj najsporije podloge u tenisu, ali ume da se snađe na njoj, ima mehanizme za promenu načina igre i uspešno se prilagođava okolnostima.
To je njegovo najjače oružje zbog čega je prema mnogima najbolji teniser sveta, s obzirom na to da ima uspehe i na betonu i na travi i na šljaci.
Novak je u finalu turnira u Rimu osvojio jedan set protiv Nadala, na njegovom terenu, nije mu bilo strano da do nogu potuče Rodžera Federera na travi, ali njemu svakako najviše odgovara kada se igra na betonu ili na tvrdoj podlozi.
A tu su stvari dramatično drugačije kada su u pitanju međusobni susreti sa Nadalom.
Španac je poslednji put osvojio set protiv Đokovića na tvrdoj podlozi pre sedam godina, a posebno je zanimljiva komparacija koju je izveo jedan korisnik Tvitera, sasvim izvesno Đokovićev navijač.
Kako je on naveo, u momentu kada je Nadal osvojio set protiv Đokovića na tvrdoj podlozi italijanski teniser Janik Siner je imao 12 godina, Amerikom je vladao Barak Obama, a tada još nije bio kreirana konzola Plej stejšn četvrte generacije.
​Zaista, davno je to bilo, a priliku da ponovo pomrsi račune Nadalu na šljaci Novak će imati na Rolan Garosu, turniru koji je osvojio samo jednom, dok Španac ima 13 trofeja na tom takmučenju.
► „Nisu bili korektni prema Đokoviću, sigurno bi uradili drugačije zbog Nadala ili Federera“
► Novak uputio važnu poruku mladima u Srbiji /video/
► Federer je pogrešio u računici – Rodžere, dođi u Beograd!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala