Srpski basketaši razbili Amerikance i osvojili turnir

© Foto : Foto: Košarkaški savez Srbije Srpski basketaši osvojili turnir u Francuskoj
Srpski basketaši osvojili turnir u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Muška 3h3 reprezentacija Srbije pobednik je međunarodnog 3h3 turnira održanog u francuskom Voironu. U finalnom meču Srbija je ubedljivo slavila nad reprezentacijom SAD rezultatom 21:9.
Poslednjeg dana takmičenja, u najbitnijem meču na turniru – finalu, reprezentacija Srbije pružila je i najkvalitetniju igru do sada. Izuzetno kvalitena reprezentacija SAD u sastavu: Medoks, Hamel (obojica članovi ekipe Prinston), King i Džons (obojica iz ekipe Njujork Harlem), nije uspela da pruži otpor našoj reprezentaciji u izuzetnoj partiji koju su pružili naši igrači.
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Srbi i dalje u vrhu svetskog basketa: „Cilj nam je da budemo najbolji“
Od prvog minuta utakmice Srbija je „diktirala“ tempo i uvećavala rezultatsku razliku, da bi na samoj sredini meča (na 5 minuta do kraja) rezultat glasio 18:3. Na dva minuta pre kraja regularnih 10 minuta trajanja meča Srbija je postigla svoj poslednji poen za konačnih 21:9.
Najraspoloženiji i najefikasniji u ekipi Srbije bio je Stefan Stojačić koji je postigao 8 poena, a pratili su ga Dejan Majstorović sa 7, Aleksandar Ratkov sa 5 i Marko Savić sa jednim postignutim poenom.
Obe ekipe su do samog finala pružile izuzetne partije u svim mečevima koje su igrale na turniru, te je finale između SAD i Srbije bilo i očekivano.
Treba naglasiti da je Stefan Stojačić proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača finalnog meča, a Dejan Majstorović je uvršten u najbolji tim turnira (uz Amerikance Džonsa i Hamela).
Reprezentacija Srbije je učešćem na pomenutom turniru završila prvu fazu priprema za Olimpijske igre, a naredne akcije ih očekuju početkom juna.
Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 8. avgusta.
Srbi i dalje u vrhu svetskog basketa: „Cilj nam je da budemo najbolji“
Basketaši kreću u pripreme za Olimpijske igre, prva stanica – Novi Sad
Posle jednog poteza Jokić je naterao Amerikance da mu se poklone /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala