Ruski poslanik o izjavi britanskog ministra o Rusiji: To su fantazije

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote u Sevastopolju
Brodovi Crnomorske flote u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Poslanik Državne dume Rusije Ruslan Balbek prokomentarisao je izjavu britanskog ministra odbrane Bena Volasa da Rusija predstavlja pretnju toj zemlji, rekavši da su to „fantazije britanskih političara“.
„Britanija se uvek drsko mešala u unutrašnje stvari Rusije... Ni danas se ništa nije promenilo. Ova gospoda činila su se sve da oslabe našu zemlju, tako da to ko je kome najveća pretnja – tu izjavu treba preusmeriti. Mi nemamo zajedničke granice, ni najobimnije trgovinske odnose – na koji način predstavljamo pretnju Velikoj Britaniji?.. Sve su to fantazije britanskih političara koji su mentalno veoma udaljeni od britanskog naroda“, rekao je Balbek za Sputnjik.
Poslanik je istakao da za takve izjave iz Velike Britanije ne postoje objektivni razlozi, što znači da je „reč o nečem ličnom – kako smeju ti Rusi... da jačaju svoj vojni potencijal bez našeg odobrenja“.
Volas je ranije izjavio da postoji pojačana aktivnost ruskih brodova u blizini obala Velike Britanije, a Rusiju je nazvao „neprijateljem koji predstavlja najveću pretnju“ zemlji.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala