Posle jednog poteza Jokić je naterao Amerikance da mu se poklone /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, uskoro će biti proglašen za najkorisnijeg igrača NBA, te su američki novinari na Tviteru pričali u kom trenutku su shvatili da će momak iz Sombora biti MVP.
Rob Perez, NBA analitičar, bio je upitan na društvenoj mreži Tviter da prokomentariše trenutak u kom je shvatio da će Jokić biti MVP, odnosno da makar ima najveće šanse.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Jokić ruši stare američke zakone /video/
„Siguran sam da će ovo razljutiti navijače Filadelfije i Nju Orleansa, ali blokada nad Zajonom Vilijamson... Da, na usporenom snimku se videlo da je zakačio Zajona po ruci, ali čovek je blokirao Zajona za pobedu! Nije u pitanju bio 'somborski ringišpil', već blokada, a znamo da je najviše kritikovan za odbranu. Govorili su da je slabost Denvera upravo u odbrani Jokića...“, rekao je Perez i dodao:
„Suprostavio se Zajonu i blokirao ga. Naravno da možemo da pričamo o tome da li je bila čista blokada ili ne, ali arbitri nisu dosudili faul, tako da je blokada bila čista. Denver je zahvaljujući tom potezu pobedio utakmicu“.
U toku sezone mediji u Americi kritikovali su Jokića zbog odbrane, jedan od glavnih argumenata zašto Nikola ne bi trebalo da bude MVP bio je zato što ne igra na drugom kraju terena, a ovaj defanzivni potez protiv Pelikansa ućutkao ih je sve.
U izjavi Pereza ima istine, iako je na usporenom snimku jasno da je Jokić zakačio Zajona, srpski košarkaš je u poslednjoj sekundi odbranom zaustavio košarkaša Pelikansa i time doneo pobedu Nagetsima.
Iako se među pojedinim američkim analitičarima stvorio narativ da je Nikola katastrofalan defanzivac, on ih je i više navrata demantovao, a blokadom nad Vilijamsonom je stavio tačku na tu priču.
Amerikanac „zapretio“ kolegama: Kazniti svakoga ko ne glasa za Jokića
Navijte alarme – Jokić u cik zore kreće pohod na titulu
Jokić ruši stare američke zakone /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala