Od otpisanog do voljenog – Živković strašnim potezom doneo trofej PAOK-u /video/

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISSrpski fudbaler Andrija Živković u dresu PAOK
Srpski fudbaler Andrija Živković u dresu PAOK - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Andrija Živković, bivši fudbaler Partizana, igra sezonu karijere u grčkom PAOK-u, te je godinu okončao na najbolji mogući način – podizanjem trofej u finalu Kupa protiv ljutog rivala Olimpijakosa.
U nedelju uveče veliki rivali sastali su se u finalu Kupa, a Živković je bio jedan od najboljih fudbalera na terenu. Sjajnu partiju srpski fudbaler krunisao je lucidnom asistencijom u 90. minutu.
Živković je odigrao na način na koji to rade samo veliki majstori, nešto što ne možete naučiti u fudbalskim školama već se jednostavno rađate sa takvim talentom.
Krilni srpski napadač iz prve je petom odigrao za Krmenčika i jednim potezom ga je uveo u stopostotnu šansu. Čeh je iskoristio priliku i udarcem u bližu ugao pogodio je za 2:1.
Do kraja se rezultat nije menjao i PAOK je osvojio trofej.
Živković je u sezoni postigao 14 golova, uz to je imao osam asistencija i odigrao je najbolju sezonu u karijeri. Iako je već godinama na evropskoj sceni, popularni Žile ima svega 24 godine i pokazuje da bi u narednom periodu mogao da ispuni barem deo potencijala.
Andrija je bio veliki talenat, jedan od najvećih u srpskom fudbalu u poslednjih deset godina, ali prošao je kroz dosta kontroverznih situacija i utisak je bio da mu je karijera bila gotova pre nego što je i počela.
Na kontroverzan način otišao je iz Partizana u Benfiku, a u Portugalu, iako je odigrao blizu 90 utakmica, nije uspeo da se nametne i bilo je pitanje vremena kada će otići.
To je učinio ove sezone i ispostaviće se da je napravio sjajan potez odlaskom u Solun. Odigrao je sezonu karijere i ponovo se vratio na evropsku mapu, te ćemo videti kako će mu se dalje razvijati karijera.
Svakako je sjajno što se vratio na pravi put, te bismo mogli u budućnosti da ga gledamo u nekom ozbiljnom evropskom klubu.
Tuča navijača na Zvezdinoj proslavi, uhapšeno više od 130 osoba; Vulin: Ološ obrukao grad
Tragedija na proslavi titule – preminuo dečak, policija tukla navijače /video/
Spektakl Zvezdinih navijača – vatromet i baklja u Džajićevim rukama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala